dilluns, 3 de setembre del 2012

SUECA UNIX TRADICIÓ I INNOVACIÓ EN DOS CITES GASTRONÒMIQUES QUE REUNIRAN ELS MILLORS CUINERS D´ARROSSOS DEL MÓN



A la cita anual amb la tradició, representada pel Concurs Internacional de Paella Valenciana, s’unix la primera cita amb l’arròs innovador de la mà del I Concurs Arròs de Sueca 2.0

A falta d’una setmana per a la celebració del 52 Concurs Internacional de Paella Valenciana de Sueca, ja es coneixen els trenta restaurants que participaran en la present edició i que pugnaran per alçar-se amb el premi a la 'millor paella del món'. En l’elecció dels participants s’ha seguit la màxima d’aconseguir una proporció equilibrada entre restaurants de Sueca, la comarca, la Comunitat, Espanya i l’estranger; a més de criteris de qualitat i representativitat. La reducció del nombre de participants a trenta s’ha realitzat amb l’objectiu de dimensionar adequadament el Concurs i estalviar recursos.
Una altra de les novetats introduïdes enguany, és que el guanyador d’una edició no podrà participar en la següent. La resta de participants tampoc podrà repetir en el cas que es produïsquen noves incorporacions, “d’esta manera, s’aconseguirà una major rotació de restaurants participants, així com de restaurants guanyadors que podran penjar en les seues parets els preats guardons del nostre Concurs”, ha assenyalat la regidora responsable, Teresa Ribes. Però la novetat principal en aquesta edició ha sigut la de triar un dia entre setmana per a la celebració del Concurs, el dimecres, 12 de setembre. “Amb esta decisió pretenem facilitar la participació dels professionals, alhora que aconseguir una major atenció i presència en els mitjans de comunicació”, en paraules de Ribes.

Concurs Arròs de Sueca 2.0

D’altra banda, ja es coneixen també els concursants seleccionats per a participar en el I Concurs Arròs de Sueca 2.0, un innovador certamen gastronòmic, organitzat per l’Ajuntament de Sueca, el Centre de Turisme de València (CdT), el Club de Caps de Cuina i Rebosteria de la Comunitat Valenciana, la Universitat Politècnica de València i la Federació Empresarial d’Hostaleria de València; dirigit a cuiners joves, i amb l’objectiu principal d’unir innovació i tradició.
EL I Concurs Arròs de Sueca 2.0 se celebrarà, per necessitats tècniques, a la seu del Centre de Turisme de València, el pròxim 11 de setembre. A aquesta primera edició, s’han presentat un total d’onze receptes innovadores de les quals sis han sigut les seleccionades per a competir en la gran final.
Pel que fa als patrocinadors dels dos concursos, enguany cal destacar la col·laboració de Punt de Sabor, la botiga de productes agrícoles del sindicat agrari Unió de Llauradors i Ramaders del País Valencià, els quals facilitaran tota la verdura necessària per a la confecció de les paelles, prenent el relleu de la Cooperativa del Mareny de Barraquetes que, durant uns anys, va ser la subministradora d’aquests productes. També destaca el patrocini d’Orxateries Daniel, la prestigiosa empresa d’Alboraia que facilitarà el seu producte més famós per a posar el dolç punt final al dinar del lliurament de premis. A ells cal afegir també, com a nous patrocinadors dels concursos, a la cadena d’hotels Holiday Inn; Unipro, empresa de productes tèxtils per a cuiners; caves Pago de Tharsys i Safrans Sabater.

PARTICIPANTS ARRÒS 2.0


Rafael Castellón Martínez (Còrdova)

Alfredo Cuquerella Hostalet (Gandia)

Manuel Frutos Montes (Jaén)

José Francisco Garzón Catalá (València)

Francisco Grau Martí (Cullera)

Carlos Monsonís Terrones (Borriana)

Reserva: Jacob Dual Mateo (València)




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada