divendres, 24 de gener del 2014

L’ASSOCIACIÓ CULTURAL K-LIDOSCOPI OBRI LES PORTES DE LA SEUA IV EXPOSICIÓ ARTÍSTICA COL·LECTIVA MULTIDISCIPLINÀRIA I ITINERANT 2014


Prop de 30 artistes de la comarca es van donar cita ahir dijous en la sala els Porxets de Sueca en una mostra artística que davall el títol “Incertesa” exposa escultura, pintura, fotografia, grafiti i vídeo creació entre les seues disciplines artístiques.


L’exposició itinerant romandrà en Sueca fins al pròxim 2 de febrer i posteriorment, del 3 al 13 d’abril es traslladarà a la sala multiusos del Mercat Municipal de Cullera.
L’acte d’inauguració va comptar amb la presència d’un gran nombre de visitants entre els que es trobaven l’Alcalde de Sueca, Salvador Campillo, el regidor de cultura de l’ajuntament´de Sueca, Josep Navarro, el diputat de Compromís-Q al Congrés, Joan Baldoví i el director de l’Escola d’Art Municipal, Juan Antonio Llopis
És un plaer tindre-vos ací en Sueca. Vull felicitar-vos a tots els participants en esta mostra i dir-vos que ací teniu la vostra casa per a acollir tots els projectes que emprengueu”, va afirmar el regidor de Cultura, Josep Navarro.
Esta exposició aglutina diverses modalitats: pintura, escultura, fotografia... davall el lema Incertesa. Hem intentat fer referència a eixe tema, al dubte. L’associació va nàixer en Cullera, però també formem part d’ella gent d’altres municipis. Ens unix a tots l’interés per la cultura, l’art..., sobretot en esta època en què pareix que hi ha poca sensibilitat per part de les institucions”, va explicar Rosa Serra, natural de Sueca i participant en l’exposició.
Seguint l’èxit de participació i públic de les edicions anteriors l’exposició es presenta com una mostra eclèctica que davall el títol “incertesa” mostra una gran varietat de punts de vista, suports, tractaments i conceptes del significat de la paraula resumida per l’artista suecana, Rosa Serra en el cartell anunciador de la mostra: “… Qui sap si el dubte trobarà les respostes i si el vent portarà la cançò”.
Molts dels artistes que participen d’esta IV edició han participat en les edicions anteriors com és el cas de la videocreadora mexicana, Adriana Chavez, que repetix amb un vídeo art que, durant 15 minuts, mostra a una brodadora brodant un text sobre un davantal de cuina amb què reivindica la importància per al patrimoni cultural de la conservació de textos i manuscrits.
L’acte d’inauguració va comptar també amb la participción de l’escriptor de Cullera, Manel Joan Arinyó, que va llegir un poema que acompanya una de les obres exposades de Carmen signes.
En la disciplina d’escultura cal destacar els treballs de Jesús Martín-Lorente i Xaro Bonilla. L’artista autodidacta de tavernes Jesús Martín ha realitzat una proposta sobre ferro d’una màscara de dona realitzada amb la tècnica metall fèrtil. Xaro bonilla, amb una àmplia experiència d’exposicions col·lectives en Mèxic, Paris, Roma, Taiwan o Polònia entre altres, ha presentat treballs que fusionen el coure, ferro, bronze i fusta.

En l’exposició També es poden veure els treballs d’alumnes del taller de fotografia digital que han desenvolupat el concepte des de punts de vista tan diversos que van des dels més socials o reivindicatius com el cas d’Ana Llopis als més conceptuals d’Anna Llinares o Rosa Vallcanera. Amb referents a altres disciplines artístiques, com el cine negre, Vicent Quiles proposa una seqüència de tres fotogrames amb la incertesa d’una ruleta Russa com a fil conductor. Amb altres propostes més surrealistes, entre el misticisme i la gastronomia o entre l’equilibri i el dubte, Jordi piris, coordinador del taller de fotografia, presenta quatre propostes sobre paper fotogràfic.
En un altre dels àmbits més experimentals de la imatge digital es troba la proposta de Carmen Signes que mostra una sequencia d’imatges realitzada a partir de l’escanejat d’objectes i col·locats a manera de sèrie en suport de paper fotogràfic.
Juan Ramón Aragó, ha realitzat una proposta conceptual sobre paper fotogràfic en Blanc i Negre de reduït format en què un dard intenta travessar un anell.
També és reivindicativa la proposta del pintor de Cullera Kimi Cutanda que mostra en la seua obra pictòrica de gran format com la botella de vi de xerés “Tio Pepe” fa les seues maletes com tants jóvens espanyols i es decidix a abandonar el país.
La pintura en esta IV edició ocupa la major part de la mostra col·lectiva i esta composta per un gran nombre d’autors tant professionals com autodidactes. Els participants d’esta modalitat son:
Almudena Olivert, Carmen Signes, Castellote, Crome Artist, Elisa Cantó, Fina Sendra, Isabel Baylach, Isabel Olivert, Ros Domenech, Joan Bohigues, Kati Casp, Kimi Cutanda, Lloria, Lydia Biendicho, Manel Joan Arinyó, Brolle-la Roig, Marina Garzón, Mery Cortell, Món, Ric Andreu Colomar, Rosa Serra, Rosa Vallcanera, Xussa Català.

Per als organitzadors de l´exposició, que practiquen la tasca de comissaris, realitzar un discurs al voltant de la Incertesa, amb totes estes disciplines artístiques desemboca en la dificultat d’enfrontar-se necessàriament a l’eclecticisme. Eixe complicat treball al mateix temps és convertix en un excel·lent cresol que cal saber organitzar per tal d´aconseguir crear un espai homogeni i de qualitat artística i en el que moltes vegades és difícil prendre decisions.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada