divendres, 25 d’octubre del 2013

JOVES AMB COMPROMÍS ORGANITZA LA CONFERÈNCIA SOBRE FINANÇAMENT AUTONÒMIC: “VALENCIANS: PAGAR I PLORAR”



Joves amb Compromís Carcaixent ha organitzat una conferència col·loqui sobre finançament autonòmic amb el títol: “Valencians: pagar i plorar”, a càrrec de Rafael Beneyto. L’acte tindrà lloc el divendres, 25 d’octubre de 2013, a les 19.30 hores a la sala de formació del Centre d’Empreses (C/ Marquesa Montortal, 54) de Carcaixent.

Rafael Beneyto

Rafael Beneyto Cabanes (Ontinyent, 1958), llicenciat en Ciències Econòmiques i màster en Direcció d’Empreses a la Universitat de València. Actualment és analista financer i cap de Control Global del Risc de Caixa Ontinyent. També ha estat un dels cinc membres de la comissió d’experts de la Generalitat Valenciana, que ha redactat l’informe sobre el model de finançament autonòmic. Fou regidor d’Hisenda i Promoció Econòmica de l’Ajuntament d’Ontinyent.

Valencians: pagar i plorar

A la conferència “Valencians: pagar i plorar”, Rafael Beneyto ens parlarà sobre el deficient finançament dels valencians i la seua insuficiència històrica. Esta, no ha estat corregida durant els darrers 30 anys per cap dels governs de l’Estat, ni del PSOE ni del PP. Però tampoc ha estat reclamada com toca pels successius governs de la Generalitat, que han callat quan a Madrid governava el mateix color polític.
El dèficit acumulat en el finançament suposa, de fet, un greuge important que ha tingut moments especialment dramàtics, com ara la desfeta de les caixes d’estalvi valencianes i la intervenció de la Generalitat Valenciana per part del Govern central.
Amb tot, l’origen l’hem de buscar en la concepció i l’evolució del sistema autonòmic espanyol originat amb la transició que ens va castigar durament. L’Estat ha transferit competències, i amb elles gran part dels gastos, però encara controla la recaptació, de manera que la Generalitat no rep el finançament adequat a les seues necessitats.
Tot açò ens ho explicarà Rafael Beneyto de manera didàctica i entenedora, per a què sapiguem per què els valencians rebem menys diners per habitant que altres territoris de l’Estat, com és que, any rere any, cau la inversió pública de l’Estat en les comarques valencianes o, com pot ser que es prioritzen infraestructures deficitàries mentre es posposa la construcció d’altres de sobrada solvència.
També tractarà altres temes relacionats com són: les balances fiscals negatives (com paguem molts més impostos de la inversió que rebem);i la poca o nul·la implicació dels agents econòmics, polítics, socials i empresarials al llarg dels anys, per tal de millorar el finançament dels valencians.





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada