El
reconeixement de Paeller d’Or serà enguany per al Departament de
l’Arròs de Sueca de l’IVIA, pel seu centenari
Diumenge que ve, 15 de setembre, Sueca
tornarà a convertir-se en l’epicentre de la festa entorn del
nostre plat més tradicional, la paella. El parc de l’Estació
tornarà a acollir el Concurs Internacional de Paella Valenciana de
Sueca, concurs gastronòmic degà a Espanya que, en esta ocasió,
complix la seua 53 edició. Nombrosos i prestigiosos restaurants de
la Comunitat Valenciana, Espanya i internacionals han sol·licitat la
seua participació en este importantíssim certamen en el qual,
finalment, podran participar trenta, entre ells, els procedents de
Nova Zelanda, Miami, França, Anglaterra, Alemanya i Japó. Junt a
ells, competiran per fer-se amb el títol de 'millor paella del món',
restaurants de València, Alacant, Múrcia, Còrdova, Madrid i
Eivissa. Pel que fa a la representació local, el Concurs comptarà
amb la participació dels restaurants La Tertúlia i La Granja. Els
guardons a les millors paelles es repartiran de la següent manera:
primer, segon i tercer premi, i cinc accèssits.
En
el capítol de Paellers d’Honor, enguany l’organització del
Concurs ha decidit que estos reconeixements siguen per a l’Associació
Valenciana de Periodistes i Escriptors de Turisme, i per a tres
prestigiosos cuiners jubilats: Jaime Capilla Pérez, del restaurant
El Gourmet, de València; Miguel Ángel López Poyatos, del
restaurant de l’hotel Bayren, de Gandia; i Ángel Gallego Gigante,
del restaurant de l’hotel Safari, de Gandia. En esta ocasió, el
reconeixement de Paeller d’Or serà per al Departament de l’Arròs
de Sueca, de l’Institut Valencià d’Investigacions Agràries,
IVIA, per la celebració, en este 2013, del seu centenari.
Una
nombrosa representació de la societat suecana, així com la
corporació municipal, encapçalada per l’alcalde, Salvador
Campillo, assistiran a esta edició, a la qual han confirmat també
la seua presència el secretari autonòmic de Turisme, Daniel Marco;
i el diputat provincial de Turisme, Ernesto Sanjuán.
El
53 Concurs Internacional de Paella Valenciana de Sueca comptarà, a
més, amb la col·laboració dels seus dos productes oficials, el
licor de taronja Federica, i l’arròs d’Arrocerías Antonio Tomás
SL.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada