diumenge, 22 de setembre del 2013

ELS XIQUETS I XIQUETES DELS CENTRES EDUCATIUS DE L’ALCÚDIA REBRAN AJUDES PER A MATERIAL ESCOLAR


El pressupost que ha dedicat l’Ajuntament a ajudes directes en educació aquest curs 2013-2014, ha estat en total de 150.000€.

 Un any més, tots els xiquets i xiquetes matriculats a qualsevol dels centres educatius de l’Alcúdia, ja siga públic o concertat, des d’infantil fins batxillerat o estudis musicals reben una ajuda per a l’adquisició del material escolar. És la 13na Campanya municipal de beques per a llibres.
L’educació i els Serveis Socials són una prioritat per al consistori alcudià, que any rere any augmenta, no sense fer un gran esforç, la dotació econòmica destinada a aquestes partides que s’estan veient tant afectades per la crisi i que estan quasi abandonades per part de la Generalitat. De fet, enguany les ajudes per a llibres dels alumnes de primària i secundària han desaparegut a nivell autonòmic.

El pressupost que ha dedicat l’Ajuntament a ajudes directes en educació aquest curs 2013-2014, ha estat en total de 150.000€. D’este pressupost ixen, en primer lloc, les beques per a llibres, per ajudar a totes les famílies que tenen els fills matriculats a l’Alcúdia: Els alumnes d’infantil reben un val per valor de 30€, mentre què per a primària, secundària i batxillerat el import és de 60€. Evidentment, no suposa la gratuïtat dels llibres, però sí un 30% dels llibres de primària i un poc més dels de infantil. En aquesta tasca l’AMPA de cada centre té un paper fonamental, ja que és qui s’encarrega de gestionar i repartir els vals en els centres, com es pot vore a les fotos que acompanyen l’article.
Per altra banda, part del pressupost es dedica a ajudes al transport dels alumnes universitaris, de cicles formatius i de batxillerat artístic. A més de proporcionar ordinadors gratuïts a tots els alumnes de 5é de primària i cofinançar ordinadors per als alumnes que comencen l’ensenyament universitari.
Per últim, 10.000€ van destinats a ajudes a la música. És a dir, per als alumnes del Grau Elemental de Música i per als musics becaris, que són aquells músics que passen de la Banda Juvenil a la Simfònica de la Filharmònica Alcudiana i continuen fent els estudis musicals al Centre Professional de Música local. De les beques dirigides als alumnes de Grau Elemental se’n fa càrrec l’Ajuntament des que Conselleria va retirar totes les ajudes destinades als estudis musicals. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada