dilluns, 30 de setembre del 2013

EL PLE DE BEINAIÓ APROVA UNA MOCIÓ EN DEFENSA DE LA COMPETÈNCIA DELS AJUNTAMENTS EN SERVICIS SOCIALS


La moció, presentada per Bloc Compromís, rep el suport de la resta de grups (PP, PSPV-PSOE i Gent per Benifaió)

Tots els grups representats en l’Ajuntament de Benifaió van aprovar de forma unànime en l’última sessió plenària la defensa de la competència per part dels Ajuntaments en els departaments locals de servicis socials a través d’una moció que va ser presentada per la formació Bloc Compromís.
El text aprovat arreplega entre altres aspectes “adherir-se al Manifest de defensa del Sistema Públic de Servicis Socials d’Atenció Primària, elaborat pels professionals de l’àmbit local, que servix de model, així com reafirmar l’autonomia local i la transcendència del paper dels ajuntaments en defensa de la protecció social, la igualtat d’oportunitats, la democràcia i la qualitat de vida; polítiques públiques que han permés vertebrar el territori i prestar servicis essencials i bàsics”.

La moció, entre els punts acordats que es van aprovar també destaca sol·licitar la modificació o la retirada per part del govern de l’Avantprojecte de Llei per a la Racionalització i Sostenibilitat de l’Administració Local, ja que “suposarà el desmantellament efectiu del quart pilar sobre el qual se sustenta l’Estat del Benestar Social en el nostre Estat”.
Els portaveus dels diversos grups van recolzar la moció. La socialista Marta Ortiz va parlar de “un millor seguiment dels problemes socials a través del propi departament”. Mª José Martínez edil de Gent per Benifaió va destacar: “es tracta d’un departament amb molt dinamisme que s’ha de protegir a nivell local”. La mateixa línia va seguir el portaveu popular José Luis Monrabal qui va subratllar que encara que la llei esta impulsada per un govern de les mateixes sigles “entenem que a nivell local té un major control i estem al costat dels nostres ciutadans, recolzem la moció”.
El portaveu del Bloc Compromís, Eduard Gómez va agrair “el respatler unànime a la moció ja que és fonamental recolzar un departament que treballa per un dels pilars fonamentals d’un estat de dret”.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada