dimarts, 25 de juny del 2013

L´AJUNTAMENT D´ALZIRA S´ACOLLIRÀ A LA LÍNIA D´AJUDES DE L´ACADÈMIA VALENCIANA DE LA LLENGUA


L’Ajuntament d’Alzira té de termini fins al 31 d’octubre per a presentar les seues propostes d’activitats dirigides a la promoció i el foment de la llengua pròpia.

 L’Ajuntament d’Alzira s’acollirà a la línia d’ajudes que l’Acadèmia Valenciana de Llengua destinarà als ajuntaments amb els quals té firmat convenis singulars de foment del valencià. Unes ajudes que són fruït del conveni que es va signar el juliol passat amb la institució normativa per a realitzar actuacions de promoció i foment del valencià. Els altres ajuntaments que han firmat estos convenis de col·laboració són el de Vila-real i el de Gandia, i en breu s’afegiran els d’Alcoi i Vinaròs.

El regidor de Cultura, Carlos Correal, i el tècnic lingüístic municipal, junt amb els regidors de Cultura dels ajuntaments citats, es van reunir la setmana passada amb el president de l’AVL, Ramon Ferrer. Ferrer els va explicar les condicions de la línia de cooperació amb els municipis implicats amb l’ús social del valencià. Una línia que compta amb una partida pressupostària de 15.000 euros.
L’Ajuntament d’Alzira, així com la resta dels ajuntaments, té de termini fins al 31 d’octubre per a presentar les seues propostes d’activitats dirigides a la promoció i el foment de la llengua pròpia, com ara teatre, recitació de poemes, actuacions musicals, contacontes i publicacions, entre altres iniciatives.
L’AVL subvencionarà estes activitats amb un huitanta per cent de les despeses, fins a un màxim de tres mil euros, sempre que s’ajusten als criteris de visibilitat social i de qualitat lingüística. En les pròximes setmanes s’afegiran a esta proposta els ajuntaments d’Alcoi i de Vinaròs, que ja han sol·licitat firmar un conveni amb la institució normativa.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada