dimarts, 14 de maig del 2013

MÉS ALGEMESÍ DEMANA ACLARIMENTS SOBRE EL COPAGAMENT PER L’ÚS DEL POLIVALENT


L´equip de Govern reconeix implícitament la insostenibilitat econòmica de l´edifici
Les darreres declaracions del Sr Alcalde d’Algemesí pronunciades durant la inauguració del centre Polivalent indicant que “l’Ajuntament pretén aconseguir una sostenibilitat econòmica de les instal·lacions” resulten preocupants pel que donen a entendre.
Tal i com ha publicat algemesiweb.es la intenció de l’Ajuntament és que les empreses i col·lectius que opten a utilitzar el centre hauran de pagar un lloguer a un preu raonable. Segons el portaveu municipal de Més Algemesí, Josep Bermúdez, hem esperat des de fa dies una rectificació d’aquestes afirmacions realitzades durant la inauguració, rectificació que no s’ha produït.
Per a Bermúdez, les declaracions reconeixen implícitament que, ara per ara, el seu manteniment i ús és econòmicament insostenible. “Entenem que l’ofegada situació econòmica que sofreix l’Ajuntament d’Algemesí obliga, paradoxalment, a copagar per l’ús d’un servei pagat amb diners públics”. És evident que en el cas de les empreses que entren en el viver han de pagar uns diners per l’ús de les instal·lacions, ja que elles busquen beneficis econòmics. No obstant això, la intenció manifestada és la de cobrar també als col·lectius que utilitzen el centre.
Per a Més Algemesí, no té cap sentit gastar-se quasi 6 milions d’euros –quasi 3 de fons propis- en una centre per a després no poder mantenir-lo obert i voler cobrar pel seu ús. “Si l’objectiu del centre és dinamitzar la vida de les associacions, però al mateix temps s’obstaculitza cobrant-los és evident que el centre no té sentit”.
Per a Més Algemesí, queda clar que s’ha construït per la megalomania del partit governant, sense tenir clar què fer amb ell. “Que el centre s’haja inaugurant sense indicar clarament si els col·lectius que l’utilitzen han de pagar, quant i en quins casos, demostra una vegada més el nivell continu d’improvisació dels governants d’Algemesí”.
En els pressupostos de 2013 no hi ha una partida destinada al manteniment del centre Polivalent. No hi ha dotació econòmica per a netejar-lo, per a consergeria, per a manteniment...Segons Bermúdez, “És obvi, doncs, que l’Ajuntament pretén que siguen les associacions qui ho pague. El problema però, és que caldrà clarificar si d’ara endavant la resta de col·lectius i associacions que utilitzen altres edificis municipals van a pagar també”.
Més Algemesí aclarix que els ciutadans que formen part dels col·lectius i associacions locals són, al capdavall, els qui han pagat el centre. “Demanar-los ara que tornen a pagar, que copaguen, no és lògic. Si l’Ajuntament no podia econòmicament mantenir-lo obert, no deuria haver-lo construït”.
Més Algemesí considera que els 3 milions d’euros dels pressupostos municipals que s’han utilitzat haveren servit millor a la dinamització de la vida associativa local utilitzats d’altra manera. És per això que demanem públicament un aclariment de la primera autoritat sobre quina és a política en qüestió d’associacionisme i dinamització de la vida cultural que pensa aplicar d’ara endavant, i en especial la referent a l’ús del centre Polivalent, indicant-hi en quins casos i a quins col·lectius se’ls pensa obligar a contribuir en eixa “sostenibilitat econòmica”Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada