divendres, 3 de maig del 2013

L'ALCÚDIA RECLAMA A LA GENERALITAT VALENCIANA INTERESSOS ECONÒMICS PEL RETARD EN EL PAGAMENT DEL DEUTE


La moció de Compromís per l'Alcúdia s'aprova per unanimitat

 Paco Sanz, regidor de Compromís per l'Alcúdia, ha denunciat que la Generalitat Valenciana té en aquests moments un deute de 485.000 euros amb l'Ajuntament de l'Alcúdia, en concepte de subvencions concedides i plenament justificades, que es remonten, en alguns casos a 2010.
Aquesta quantitat coincideix pràcticament amb el préstec a curt termini que recentment ha tingut que sol·licitar l'Ajuntament per fer front a problemes de liquidés i que generarà un cost de 30.000 euros entre interessos i comissió d'obertura que es podrien haver estalviat si la Generalitat abonara el seu deute.
En abril de 2012 el President Fabra avançava que estava treballant en pagar el 50% del deute abans que concloguera l’any; en novembre es va tornat a afirmar que es faria un pla de pagament i sols s’han abonat quantitats ridícules en comparació al volum del deute.
El ben cert, però, és que la situació no ha millorat, durant tot aquest temps. Aquest deute, del que l'Alcúdia ha reclamat el seu pagament en 3 ocasions, resulta inassolible i agreuja la situació de l'Ajuntament que ha de recórrer a operacions de tresoreria per fer front a la falta de liquidés. Amb el pagament del deute per part de la Generalitat es podria reduir l'import d'aquests préstecs a curt termini, el que suposaria un important estalvi per al nostre ajuntament en reduir-se els interessos a pagar per dit préstec.
L’actitud de la Generalitat és irresponsable i cal, doncs, exigir responsabilitats als causants de la delicada situació financera municipals. A l’igual que els ciutadans han de pagar uns interessos quan abonen els seus impostos fora de termini, l’administració deu fer el mateix i donar exemple. Són molts els veïns i veïnes de l'Alcúdia que estan tenint dificultat per pagar els seu rebuts i que s’endarrereixen i han de pagar uns interessos. Si això ho exigim als ciutadans hem d’exigir-ho també a les administracions. És obligació nostra, defensar als nostre ciutadans i no utilitzar els seus diners per tapar els forats que genera la Generalitat.
De la mateixa manera és injust que els ajuntaments paguen interessos molt elevats, del 6%, per fer front al pagament a proveïdors que podem reclamar interessos de demora, mentre que la Generalitat no té la mateixa obligació respecte als ajuntaments.
La moció aprovada a proposta de Compromís per l'Alcúdia reclama a la Generalitat els interessos legals pertinents pel retard en l’abonament de les quantitats pendents de pagament amb l'Ajuntament i que ja deurien estar abonades, o en tot cas una compensació econòmica equivalent als interessos que qualsevol ciutadà haguera abonat si deguera una quantitat igual.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada