En
el mateix acte, es va presentar la II edició de l’innovador
concurs Arròs de Sueca 2.0 i la nova imatge dels certàmens
gastronòmics
El
Centre de Turisme de València ha acollit la presentació de la
53 edició del Concurs Internacional de Paella Valenciana de Sueca i
de la II edició del concurs de receptes d’innovació sobre la
paella per a joves cuiners, Arròs de Sueca 2.0. Al mateix temps, es
va aprofitar la circumstància per a presentar la nova imatge gràfica
del Concurs Internacional i els cartells dels dos certàmens
gastronòmics, dissenyats per l’empresa Socarrat Studio, la qual
col·labora amb l’organització des de l’any 2011.
L’acte, que va congregar a un gran
nombre de mitjans de comunicació, així com de representants del món
de la gastronomia, es va iniciar amb un Show Cooking, una demostració
en directe de com es cuina una paella valenciana seguint la recepta
del Concurs de Sueca, a càrrec del cuiner valencià Jordi Freecook.
A continuació, es va procedir a l’acte protocol·lari de
presentació de les noves edicions dels dos concursos, que va tindre
com a mestre de cerimònies al periodista suecà, Eugeni Alemany. En
el mateix van intervindre, el director del Centre de Turisme (CdT) de
València, Javier González; el coordinador del Concurs Internacional
de Paella Valenciana de Sueca, Jesús Melero; l’impulsor de la
iniciativa “2013, Any Internacional de la Paella”, Paco Alonso;
la regidora responsable dels dos concursos, Teresa Ribes; i l’alcalde
de Sueca, Salvador Campillo.
“El
Concurs Internacional de Paella Valenciana de Sueca és el certamen
gastronòmic més veterà de l’estat amb caràcter internacional.
Després de 53 anys de vida, enguany hem confiat novament en
l’empresa Socarrat Studio per al disseny de la nova imatge gràfica
del certamen, amb l’objectiu de modernitzar-la i adaptar-la als
nous temps”, va assenyalar Ribes.
El
Concurs Arròs de Sueca 2.0 se celebrarà el divendres, 13 de
setembre, i tornarà a comptar amb cinc joves participants. Per la
seua banda, el Concurs Internacional de Paella Valenciana de Sueca se
celebrarà el diumenge, 15 de setembre, i comptarà amb trenta
participants, entre ells, una gran representació internacional. “A
nivell professional, l’acollida ha tornat a ser fabulosa. Hi ha una
gran demanda per a participar, especialment de fora d’Espanya.
Nosaltres com a professionals tenim l’obligació de cuidar i mimar
este plat, orgull de tots els valencians. Hem d’exportar-lo amb la
qualitat que mereix, basant-nos en els productes valencians que li
són propis”, va afirmar Melero.
“El
Concurs tornarà a celebrar-se en diumenge perquè, encara que
mediàticament va ser tot un èxit realitzar-lo entre setmana, amb
connexions en directe des de Sueca en informatius nacionals, hem
considerat que esta festa tan nostra havia de tornar a fer-se en
diumenge. És una gran satisfacció per a mi presentar una nova
edició d’este concurs que, si no és el més antic, almenys és el
més important, gastronòmicament parlant. També presentar la segona
edició del concurs per a joves cuiners que demostraran, una vegada
més, el seu enginy a l’hora d’elaborar els plats més creatius”,
va afirmar l’alcalde.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada