dilluns, 11 de març del 2013

QUASI MIG MILER DE DONES EN LA CLAUSURA DE LA SETMANA DE LA DONA D´ALMUSSAFES


Cine, teatre, formació, esport i oci han servit de reclam d'un programa que ha destacat per l'elevada participació del col·lectiu de dones


Divendres passat dia 8, l'Ajuntament d'Almussafes va celebrar l'acte multitudinari de clausura de la programació de la Setmana de la Dona 2013. L'agenda commemorativa d'enguany ha reunit a una gran quantitat de dones en els diferents actes socials, culturals, esportius i d'oci programats des de la pròpia Regidoria de la Dona. Xarrades centrades en temes d'imminent actualitat han compartit protagonisme amb iniciatives artístiques, cinematogràfiques, esportives i d'oci, en les que l'aforament s'ha cobert en la seua pràctica totalitat.
El consistori d'Almussafes va despedir l'agenda d'actes establida per a la celebració de la Setmana de la Dona d'enguany, reunint a un total de 450 dones en el sopar commemorativa celebrada el passat dia 8 de març.
L'última jornada de celebració va arrancar a les 12.30 hores amb la lectura del manifest reivindicatiu que es va dur a terme enfront de la Casa Consistorial i, ja a la nit, la festa es va traslladar al restaurant d'Alginet contractat per a l'ocasió. La regidora de la Dona, Elia Alepuz, va inaugurar l'acte destacant que “la lluita per la superació de qualsevol tipus de discriminació per raó de sexe és un dels fonaments essencials de l'aposta que hòmens i dones hem dut a terme durant dècades, encara que hem sigut les dones les que hem enarborat la bandera d'una gran lluita en què encara no hem aconseguit superar tots els obstacles”.
El president de la corporació, Albert Girona, també va intervindre en l'acte multitudinari, en el que es va agrair expressament la col·laboració brindada les associacions Tyrius, Dones Progressistes, Afectats Fibromialgia i Junta Local Lluita contra el Càncer en l'organització de part de l'agenda d'activitats que ha integrat la setmana.
La resposta massiva quant a assistència als diferents actes que han dotat de contingut les sis jornades de celebració reivindicativa ha sigut la nota distintiva de la present edició. De fet, el col·lectiu de dones ha pogut disfrutar d'una marxa a peu i un posterior esmorzar popular, de l'exposició del concurs de cartells, de la conferència “Com fer una crítica i afrontar les crítiques dels altres”, a més del café teatre “La Boutique”, la màster class de Zumba Fitness, el café –Tertúlia “Viure amb el càncer” i l'escenificació de l'obra “Educand a Rita”, entre altres activitats.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada