divendres, 1 de març del 2013

LA “LIRA ALMUSSAFENSE” OFERIRA DEMÀ DISSABTE EL RECITAL QUE OBRI LES PORTES A LES FALLES 2013


El recital s'inaugurarà amb el pasdoble “Rojosa” de l'insigne compositor valencià, natural de Cullera, Rafael Talens


Com cada any, la banda de la Societat Musical “Lira Almussafense” oferirà, a les 19.30 hores de demà dissabte dia 2, el recital commemoratiu que obri les portes a les Falles 2013.
L'auditori del Centre Cultural acollirà el concert extraordinari, per al que el mestre director, Josep Escandell, ha triat un ple de vida i de gran calat festiu. Al voltant de huitanta músics del centenar que integren la banda en l'actualitat, interpretaran les sis peces del programa.
El recital s'inaugurarà amb el pasdoble “Rojosa” de l'insigne compositor valencià, natural de Cullera, Rafael Talens. La “Lira Almussafense” contínua així rendint homenatge a este defensor a ultrança de les bandes de música i del folklore valencià, creador de més de 80 obres, que va morir a l'abril del passat any.
Els espectadors disfrutaran, així mateix d'una gran novetat en els recitals de la banda local, ja que per primera vegada s'interpretarà el duo per a dos xilòfons “Mac and Mac”, amb els músics Jaime Blas Peiró i Juan Sanleonardo com a protagonistes.
L'obertura “Poeta y Aldeano” del compositor i director austríac Franz Von Suppé, el primer que va implantar la "Obertura" com a gènere independent de les òperes o operetes, tindrà com a solista a la violoncel·lista Elena Bosch.
Un altre dels al·licients de l'audició extraordinària de Falles serà el concert per a trombó i banda “Colors” del compositor belga Bert Apperemont, peça que interpretarà l'actual professor de l'especialitat de trombó de l'Escola de Música de la Societat, Paco Santos. “Estrenem en la banda esta peça, dotada d'uns timbres molt freqüents en el repertori solístic i d'una qualitat compositiva increïble, en la que la formació musical al complet i el solista formen un conjunt”, argumenta el mestre director, Escandell.
L'original, brillant i garbós pasdoble torero “Lagartijilla”, de Martín Domingo i l'obertura de Suppé “Caballería Ligera” posaran el punt final al concert.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada