dimarts, 18 de desembre del 2012

PSOE D’ALZIRA DENÚNCIA LA TAXA JUDICIAL


 La secretària general dels socialistes alzirenys, Isabel Aguilar considera que la imminent aplicació de la taxa judicial decidida pel Govern, vigent des del dilluns després de ser publicats en el BOE els procediments de cobrament, suposarà que a Espanya tindrem una justícia per a rics i una altra per a pobres.
Aguilar afirma que esta mesura és un atemptat directe al cor de l’Estat de Dret, al servici públic de la Justícia i un atac al principi constitucional de la tutela judicial efectiva i també al principi d’igualtat.
Segons Aguilar davant dels ajustos del Partit Popular en l’Estat del Benestar, incomplint tot el que portava en el seu programa, fent el contrari justament amb el copagament en sanitat, en pensions, en educació, en el servei públic de la justícia i en quasi tot, la qual cosa  produïx un empobriment general i més patiment, que no deriva només de la crisi, sinó de l’aplicació d’una ideologia pura i dura.
Aguilar explica que només poden acollir-se al benefici de Justícia Gratuïta les famílies, els ingressos mensuals de les quals, no sobrepassen els 1.400 €/mes. Llavors una família amb 1.500 euros al mes ja és rica per al Govern de Rajoy i pot pagar una taxa de 200 euros per a recórrer una multa lleu de tràfic de 100 euros. Eixa família no tindrà dret a justícia gratuïta i haurà de pagar taxa per tots els procediments que necessite per a defendre’s.
La responsable socialista considera que les noves taxes judicials de Gallardón suposen la creació d’una nova Justícia: Una per a rics, que no tindran problema a continuar acudint a defendre els seus interessos i altra per a tots els altres que no podran acudir a ella per falta de diners.
Aguilar anuncia que el seu grup presentarà una moció en el pròxim ple perquè l’Ajuntament d’Alzira inste el Govern del Sr. Rajoy que adopte urgentment les mesures necessàries per a excloure a les persones físiques com a subjectes obligats al pagament de taxes judicials per a garantir que ningú veja limitat el seu dret d’accés a la justícia per no poder fer front al pagament de la taxa judicial.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada