diumenge, 2 de desembre de 2012

L'ALCÚDIA EXIGEIX A LA CONSELLERIA D'AGRICULTURA EL PAGAMENT DEL DEUTE AMB EL CAMP VALENCIÀ


La moció de Compromís, que s'aprova per unanimitat, xifra en 25.000 el nombre de llauradors afectats

En el passat plenari es va aprovar per unanimitat una moció de Compromís per l'Alcúdia que exigeix a la Conselleria d'Agricultura el pagament del deute amb el sector agrari que puja a 120 milions d'euros. Igualment s'exigeix la posta en marxa de mesures destinades a evitar la pèrdua de rendibilitat de les explotacions agràries valencianes, principalment a causa dels baixos preus per les produccions agrícoles i ramaderes.
Paco Sanz, portaveu de Compromís per l'Alcúdia, va recordar el tancament fa alguns dies de dirigents de la Unió de Llauradors en la Conselleria d'Agricultura, i explicà que el pressupost de la Conselleria d’Agricultura ha baixat en els últims 10 anys el 42% mentre que el pressupost de la Generalitat Valenciana s’ha incrementat el 33%. Per tant, la importància de l’agricultura per al Govern Valencià ha passat del 4,31% al 1,88%. En una dècada, la dedicació de la nostra administració cap al sector agrari ha baixat el 56%. Una de les conseqüències és que en 10 anys, s’han abandonat 108.017 explotacions agràries.

En aquests moments, la Generalitat Valenciana li deu al sector agrari uns 120 milions €:

- 24,5 milions d’euros corresponents a ajudes nominatives als llauradors per incidències climatològiques, renovació de maquinària, ajudes a les ADS, plans de millora de les explotacions agràries, lluita contra plagues o reconversió de cítrics.

- 55 milions aproximadament corresponents a Ajudes agroambientals (producció integrada de cítrics i vinya); Agricultura Ecològica; Agroambientals de l’arròs i fruits secs) que no es paguen des de l’any 2011.

- 40,5 milions d’euros aproximadament de deute compromès amb les Comunitats de Regants a les que no paga des de setembre de 2010.

Segons Paco Sanz, en total, hi ha aproximadament uns 25.000 llauradors i ramaders valencians als quals la Generalitat Valenciana li deu algun tipus d’ajuda i amb els que juga amb la seua renda i amb el futur de les seues explotacions.

Finalment es demanà compliment a l'article 18 de l'Estatut d'Autonomia de la Comunitats Valenciana que textualment diu: "Des del reconeixement social i cultural del sector agrari valencià i de la seua important labor en l’activitat productiva, en el manteniment del paisatge, del territori, del medi ambient, de la cultura, de les tradicions i costums més definitòries de la identitat valenciana, La Generalitat, adoptarà les mesures polítiques, fiscals, jurídiques i legislatives que garantisquen els drets d’aquest sector, el seu desenrotllament i protecció, així com dels agricultors i ramaders."

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada