dimecres, 28 de novembre del 2012

PSOE D’ALZIRA DENÚNCIA LES RETALLADES DEL GOVERN EN INVESTIGACIÓ I TRACTAMENT DE LA SIDA


El grup municipal presentarà una moció perquè s’acorde rebutjar la mesura de la retirada de la targeta sanitària a immigrants no regularitzats.

El PSOE d’Alzira denúncia els retalls del Govern de Rajoy en la investigació i el tractament de la SIDA perquè suposa una violació dels drets humans i contravé el que establix l’article 43 de la Constitució Espanyola.
La secretària general dels socialistes alzirenys, Isabel Aguilar, davant de la commemoració del dia Mundial de la lluita contra la SIDA que es commemora l'1 de desembre, denúncia la reducció de les ajudes destinades a la prevenció, conscienciació, investigació i tractament de la malaltia VIH/SIDA per part del Govern de Mariano Rajoy.
Segons Aguilar aquesta decisió suposa un desistiment del Govern del Partit Popular, quant a la seua responsabilitat de garantir l’accés igualitari als serveis de protecció sociosanitària en tot el territori i per a tota la ciutadania i això comportarà unes conseqüències socials i sanitàries, i un pas arrere en els èxits aconseguits en la reducció i control de la infecció.
La responsable socialista manifesta que “no hem d’oblidar que als retalls del Sr. Rajoy s’afig la retirada de la targeta sanitària als estrangers en situació irregular amb unes greus conseqüències que tindrà en la salut individual i col·lectiva”.
Aguilar afirma que aquesta exclusió del sistema sanitari o la dificultat d’accés al tractament, impliquen un deteriorament de la salut comunitària i una falta de control sanitari respecte a la transmissió de malalties infectocontagioses, la qual cosa generarà un seriós problema de salut pública. A més suposa una violació dels drets humans i contravé allò que establix l’article 43 de la Constitució Espanyola, on es reconeix el dret a la protecció de la salut.
Segons Aguilar esta irresponsabilitat no és una qüestió exclusivament sanitària, sinó també política i jurídica ja que El Govern d’Espanya ha pres una decisió obviant completament l’estructura institucional reconeguda legalment per a prendre este tipus de decisions, com és la Comissió Nacional de Coordinació i Seguiment de Programes de Prevenció de la Sida.
La dirigent socialista anuncia que el grup municipal presentarà una moció perquè s’acorde rebutjar la mesura de la retirada de la targeta sanitària a immigrants no regularitzats, no sols per motius solidaris i de justícia social, sinó també de salut pública enfront de casos com les infeccions per VIH/SIDA. I com a gest de suport i sensibilitat del govern municipal enfront del VIH/SIDA i de la resta de forces polítiques, el grup municipal sol·licita que s’estenga un gran llaç roig en l’edifici de l’Ajuntament.
Aguilar considera que l’Ajuntament d’Alzira ha d’elevar la protesta i sol·licitar l’aclariment per part del Govern d’Espanya i la Conselleria de Salut de les conseqüències de l’aplicació del Reial Decret Llei, de 20 d’abril, que pretén que les persones amb VIH/SIDA paguen del 50% del tractament ambulatori que reben en els hospitals.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada