dimarts, 27 de novembre del 2012

L'AJUNTAMENT D'ALMUSSAFES CONVIDA A TOT EL POBLE A VISITAR EL GRAN BETLEM D'UN VEÍ


Més de 300 figures integren el conjunt betlenístic d'Antonio Sallent, que oferix visites guiades gratuïtes durant quatre setmanes


Després de dos anys i més de 3.000 hores de treball invertit pel betlemnista particular, Antonio Sallent, i per un grup de col·laboradors, la localitat d'Almussafes pot prear-se d'oferir aquest Nadal un al·licient afegit a la seua agenda d'activitats festiva. De fet, a partir del pròxim dia 8 de desembre i fins al mateix dia de Reis, els veïns i veïnes i aquells visitants que ho desitgen, podran gaudir d'un recorregut guiat per una joia betlemnística composta per més de 300 figures que recreen, per mitjà de 19 escenes, els moments més rellevants del naixement de Jesús de Natzaret.
El consistori d'Almussafes col·labora amb el belemnista particular i veí de la població, Antonio Sallent, en la presentació d'aquest gran muntatge, en què el creador del Betlem i membre del Grup d'Amics Belemnistes, ha dedicat dos anys de la seua vida i una inversió econòmica res menyspreable.
El betlem s'emplaça en un local situat a la ronda Historiador Lluís Duart Alabarta, número 20 i romandrà obert tots els dies, des del 8 de desembre fins al 6 de gener de l'any que ve, excepte els dies 24, 25 i 26. Per a poder gaudir del betlem és imprescindible fer una reserva prèvia al telèfon 660474354, ja que es tracta d'un recorregut guiat de 40 minuts de duració, per la qual cosa es limita el grup a un màxim de 12 persones per visita. S'han establit quatre passes al matí (a les 11, 12, 13 i 14 hores) i altres tants a la vesprada (17, 18, 19 i 20 hores). “de moment, ja he conformat 23 grups de visitants i seria un verdader orgull que el màxim nombre de persones pogueren contemplar esta obra art, en la que he invertit tant d'esforç i inenarrables hores d'investigació, busca i posterior classificació”, explica Sallent.
El conjunt betlemnístic compta amb mig miler de peces, ja que a les 310 figures humanes i d'animals, cal sumar altres de complements i elements de qualsevol tipus, que pareixen cobrar vida emmarcades en una escenografia arquitectònica espectacular. De fet, els visitants realitzaran un viatge cronològic que va des de la Sinagoga – Poble de Natzaret, fins a la ciutat Santa de Jerusalem, on Jesús - ja amb 12 anys d'edat - es dirigix en el temple als Doctors de la Llei. Un total de 19 escenes, ambientades amb diàlegs i música i amb cures jocs de llums, narren la història del naixement de Jesús que va començar a gestar-se fa 2.000 anys, ja que el muntatge betlenístic arranca algun temps abans, quan María i José encara no s'havien esposat, contínua en Betlem amb l'enllumenament de María, i relata el seu viatge a Egipte, on es van veure obligats a fugir per a eludir les amenaces del Rei Herodes.

El fruit d'un ardu treball
Encara que la passió de Sallent pels betlems es va despertar fa més de quinze anys, vivint etapes de participació i col·laboració en diferents muntatges, la seua verdadera dedicació com apassionat betlemnista es va iniciar l'any 2009, quan va començar a adquirir peces a escultors espanyols de reconegut prestigi i reconeixement nacional i internacional. La busca incansable de les millors figures per a la creació d'este conjunt betlenístic monumental es van succeir durant més de dos anys, fins a completar el muntatge que es presenta a Almussafes per primera vegada este Nadal, el qual està integrat en un 60 per cent per peces de José Luís Mayo Lebrija i en un 40 per cent per creacions de l'escultor Daniel Alcántara, totes elles dotades d'un tractament molt realista, tant en els seus rostres i actituds, com en el moviment de les teles, en l'interés pel detall i en l'acostament al costum de l'època de Jesús de Natzaret.
L'esforç de Sallent ha comptat en tot moment amb la col·laboració de Rafael Alberola, el qual s'ha encarregat de la instal·lació elèctrica i del muntatge de l'estructura que sustenta el betlem i que ocupa una àrea de 40 metres quadrats, així com del modelista, Pepe Gil, i d'altres tants especialistes que han brindat els seus coneixements pictòrics i ceramistes per a completar l'obra.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada