A
la cita anual amb la tradició, representada pel Concurs
Internacional de Paella Valenciana, s’unix la primera cita amb
l’arròs innovador de la mà del I Concurs Arròs de Sueca 2.0
A
falta d’una setmana per a la celebració del 52 Concurs
Internacional de Paella Valenciana de Sueca, ja es coneixen els
trenta restaurants que participaran en la present edició i que
pugnaran per alçar-se amb el premi a la 'millor paella del món'. En
l’elecció dels participants s’ha seguit la màxima d’aconseguir
una proporció equilibrada entre restaurants de Sueca, la comarca, la
Comunitat, Espanya i l’estranger; a més de criteris de qualitat i
representativitat. La reducció del nombre de participants a trenta
s’ha realitzat amb l’objectiu de dimensionar adequadament el
Concurs i estalviar recursos.
Una
altra de les novetats introduïdes enguany, és que el guanyador
d’una edició no podrà participar en la següent. La resta de
participants tampoc podrà repetir en el cas que es produïsquen
noves incorporacions, “d’esta manera, s’aconseguirà una
major rotació de restaurants participants, així com de restaurants
guanyadors que podran penjar en les seues parets els preats guardons
del nostre Concurs”, ha assenyalat la regidora responsable,
Teresa Ribes. Però la novetat principal en aquesta edició ha sigut la
de triar un dia entre setmana per a la celebració del Concurs, el
dimecres, 12 de setembre. “Amb esta decisió pretenem facilitar la
participació dels professionals, alhora que aconseguir una major
atenció i presència en els mitjans de comunicació”, en paraules
de Ribes.
Concurs
Arròs de Sueca 2.0
D’altra banda, ja es coneixen també
els concursants seleccionats per a participar en el I Concurs Arròs
de Sueca 2.0, un innovador certamen gastronòmic, organitzat per
l’Ajuntament de Sueca, el Centre de Turisme de València (CdT), el
Club de Caps de Cuina i Rebosteria de la Comunitat Valenciana, la
Universitat Politècnica de València i la Federació Empresarial
d’Hostaleria de València; dirigit a cuiners joves, i amb
l’objectiu principal d’unir innovació i tradició.
EL
I Concurs Arròs de Sueca 2.0 se celebrarà, per necessitats
tècniques, a la seu del Centre de Turisme de València, el pròxim
11 de setembre. A aquesta primera edició, s’han presentat un total
d’onze receptes innovadores de les quals sis han sigut les
seleccionades per a competir en la gran final.
Pel
que fa als patrocinadors dels dos concursos, enguany cal destacar la
col·laboració de Punt de Sabor, la botiga de productes agrícoles
del sindicat agrari Unió de Llauradors i Ramaders del País
Valencià, els quals facilitaran tota la verdura necessària per a la
confecció de les paelles, prenent el relleu de la Cooperativa del
Mareny de Barraquetes que, durant uns anys, va ser la subministradora
d’aquests productes. També destaca el patrocini d’Orxateries
Daniel, la prestigiosa empresa d’Alboraia que facilitarà el seu
producte més famós per a posar el dolç punt final al dinar del
lliurament de premis. A ells cal afegir també, com a nous
patrocinadors dels concursos, a la cadena d’hotels Holiday Inn;
Unipro, empresa de productes tèxtils per a cuiners; caves Pago de
Tharsys i Safrans Sabater.
PARTICIPANTS ARRÒS 2.0
Rafael
Castellón Martínez (Còrdova)
Alfredo
Cuquerella Hostalet (Gandia)
Manuel
Frutos Montes (Jaén)
José
Francisco Garzón Catalá (València)
Francisco
Grau Martí (Cullera)
Carlos
Monsonís Terrones (Borriana)
Reserva:
Jacob Dual Mateo (València)
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada