dimecres, 11 de juliol del 2012

LA RIBERA PERDRÀ 8 UNITATS D'INFANTIL I 24 DE PRIMÀRIA A CAUSA DE LES RETALLADES


Les retallades aprovades per la Conselleria d’Educació perjudicaran també greument els col.legis de la Ribera.

Amb la Resolució publicada per la Conselleria, la Ribera se suprimiran 8 unitats d’Infantil i 24 de Primària, i aquesta supreció tindrà una especial repercussió sobre les poblacions més menudes i sobre tot al Francesc Pons de Carcaixent.
Concretament es perden el següent professorat d’Infantil: dos a Corbera, dos a Alfarb, 1 a Benicull, dos al F.Pons de Carcaixent i 1 a Manuel.
També es perd el següent professorat de Primària: 4 a Llaurí, 3 al Severí Torres de Castelló de la Ribera, 1 a Albalat, 3 a Antella, 2 al Trullàs de Benifaió, 2 al F.Pons de carcaixent, 1 a Fortaleny, 1 a Guadassuar, 1 a L’Ènova,1 a La Pobla Llarga, 2 a Massalavés, 1 a Polinyà i 2 a Senyera.
“La modificació d’unitats d’Infantil i Primària és una agressió als mestres valencians, a l’escola rural i a les localitats amb menys població” ha afirmat la Coordinadora de Centres de la Ribera.


Per la seua banda la traducció de l’augment de ratios aprovada pel DECRET 73/2012, i a l’Orde 19/2012, de 21 de maig, de la Conselleria d’Educació, Formació i Ocupació, per la qual es regula l’aplicació del Reial Decret Llei 14/2012, de 20 d’abril, de mesures urgents de racionalització del gasto públic en l’àmbit educatiu, en els centres docents no universitaris públics i privats concertats de la Comunitat Valenciana comportarà la desaparició de centenars d’unitats en molts centres educatius valencians i, per tant, l’eliminació de molts mestres en moltes escoles, mestres que no podran fer el recolzament i el suport a alumnes que destaquen o que tenen dificultats, tampoc es podran cobrir les baixes que es puguen produir per malalties del professorat, o mestres que no podran atendre als alumnes d’Infantil en el procés d’adaptació a l’inici de curs.

La Coordinadora de Centres de la Ribera també assegura que “l’escola rural i les poblacions més menudes es veuran discriminades i no tindran els recursos necessaris per a poder seguir realitzant el seu treball. En eixe sentit el govern valencià demostra molt poca preocupació ciutadana i molta implicació en totes les poblacions governades majoritàriament per alcaldies del Partit Popular, a més aquesta mesura suposa no un pas enrere sinó tornar en molts casos als models d’escola unitària propi de l’època de la transició”.

Els efectes negatius també arriben a  algunes localitats amb més població com Carcaixent, Alaquàs o Torrent també van a perdre unitats amb la conseqüent massificació d’altres centres.

La Coordinadora de Centres de la Ribera també critica el fet de publicar aquesta resolució el  4 de juliol, un dia abans de la realització de l’acte de recol·locació de mestres suprimits a la Direcció Territorial sense haver comunicat a les persones afectades el canvi de la seua situació suposa un menyspreu al professorat valencià que ha estat i està en la incertesa de saber quin serà el seu lloc de treball el curs vinent.


Per finalitzar la Coordinadora de Centres de la Ribera vol recordar les paraules de la senyora consellera i les seues contradiccions ja que per una banda s’amplia la ràtio per damunt de la mitjana d’escolarització del País Valencià en els últims anys (tal com declarava la setmana passada a la Cadena Ser) i per altra banda aquesta resolució no possibilita major opcions de matriculació per a les famílies ja que a l’àmbit rural moltes poblacions sols conten amb una escola i l’alumnat podrà veures forçat a desplaçar-se a altres localitats.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada