dimecres, 11 de juliol del 2012

CULLERA CELEBRA LA SEUA XVI FIRA DE LA CERVESA


Des del dimarts 10 de juliol i fins al pròxim dia 15 Cullera celebra la seua setzena fira de la cervesa. A l’acte d’inauguració van acudir l’Alcalde de Cullera i diputat de turisme Ernesto Sanjuan, el regidor de Turisme Manuel Lopez, els alcaldes de Favara i Sollana i representants de les distintes associacions locals.
Segons va explicar Ernesto Sanjuan, moments abans de donar per inaugurada la fira, “en estos 16 anys, la fira ha tingut sempre una trajectòria molt bona ha sigut sempre un esdeveniment esperat i sobretot amb molta participació. Açò significa que en els seus 16 anys ha sigut sempre un èxit.”
La Fira de la cervesa que se celebra per setzé any consecutiu va nàixer amb motiu de l’agermanament entre Cullera i la ciutat alemanya Jever en el nord d’Alemanya i mundialment coneguda per la seua cervesa del mateix nom. L’objectiu de la Fira és acostar als habitants de Cullera i als turistes que passen les seues vacacions en estes dates en Cullera, la filosofia de la festa de la cervesa alemanya.
El regidor de Turisme, Manuel López, explicava que “este és un esdeveniment molt consolidat dins de l’ambient d’estiu de la nostra ciutat perquè ho volen els ciutadans de Cullera i els turistes que ens visiten. És una fira que pretenem que vaja a més i millor cada any. Esta fira representa una fita important en l’inici de la campanya estival i marca un poc el boom de la temporada alta en la nostra ciutat. És una fira molt demandada i així ho sabem en les oficines de turisme.
Després de més d’una dècada de celebracions, la fira de la cervesa de Cullera s’ha consolidat com una de les fires de la cervesa més exclusives d’Espanya.
La fira comptarà amb un assortiment de cerveses únic a Espanya perquè les cerveses que s’oferixen estan elaborades d’acord amb la Llei de la Puresa de 1516 que establix que la cervesa ha de fabricar-se només amb ingredients naturals.
Manuel López explica que, “estem parlant probablement d’una de les millors fires de la cervesa que se celebren a Espanya perquè en quasi cap d’elles es poden beure quasi 50 marques diferents de cervesa entre barril i botella, moltes d’elles no comercialitzades a Espanya i que vénen exclusivament per a ser degustades en la nostra fira”.
Enguany s’han incorporat especialitats tan populars a Alemanya com la Cervesa mesclada amb Cola o la cervesa de blat amb Pomelo, així com cerveses peculiars o especials com la cervesa biològica o la cervesa sense gluten.
Amb l’objectiu de fer més accessible la degustació de les millors cerveses, enguany, per primera vegada, també es podrà accedir a cerveses xicotetes en gots d’un sol ús el que permet provar diverses marques amb major facilitat.
La gastronomia també ocuparà com ve sent habitual un important lloc en esta fira.
En l’oferta gastronòmica destaca l’autèntic Colze alemany amb puré i chucrut i una molt àmplia varietat de les millors salsitxes a la graella, les costelles a la cervesa, les creïlles amb formatge i salsa coenta, el tradicional Pernil Torrat Rústic i el tradicional Enrotllat de Poma bavarés amb gelat de vaneta.

La fira estarà oberta del 10 al 15 de juliol de 21 a 01 hores i el Divendres i Dissabte fins a les 02 hores

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada