Des
del dimarts 10 de juliol i fins al pròxim dia 15 Cullera
celebra la seua setzena fira de la cervesa. A l’acte d’inauguració
van acudir l’Alcalde de Cullera i diputat de turisme Ernesto
Sanjuan, el regidor de Turisme Manuel Lopez, els alcaldes de Favara
i Sollana i representants de les distintes associacions locals.
Segons
va explicar Ernesto Sanjuan, moments abans de donar per inaugurada la
fira, “en estos 16 anys, la fira ha tingut sempre una trajectòria
molt bona ha sigut sempre un esdeveniment esperat i sobretot amb
molta participació. Açò significa que en els seus 16 anys ha sigut
sempre un èxit.”
La
Fira de la cervesa que se celebra per setzé any consecutiu va nàixer
amb motiu de l’agermanament entre Cullera i la ciutat alemanya
Jever en el nord d’Alemanya i mundialment coneguda per la seua
cervesa del mateix nom. L’objectiu de la Fira és acostar als
habitants de Cullera i als turistes que passen les seues vacacions en
estes dates en Cullera, la filosofia de la festa de la cervesa
alemanya.
El
regidor de Turisme, Manuel López, explicava que “este és un
esdeveniment molt consolidat dins de l’ambient d’estiu de la
nostra ciutat perquè ho volen els ciutadans de Cullera i els
turistes que ens visiten. És una fira que pretenem que vaja a més i
millor cada any. Esta fira representa una fita important en l’inici
de la campanya estival i marca un poc el boom de la temporada alta en
la nostra ciutat. És una fira molt demandada i així ho sabem en les
oficines de turisme.
Després
de més d’una dècada de celebracions, la fira de la cervesa de
Cullera s’ha consolidat com una de les fires de la cervesa més
exclusives d’Espanya.
La
fira comptarà amb un assortiment de cerveses únic a Espanya perquè
les cerveses que s’oferixen estan elaborades d’acord amb la Llei
de la Puresa de 1516 que establix que la cervesa ha de fabricar-se
només amb ingredients naturals.
Manuel
López explica que, “estem parlant probablement d’una de les
millors fires de la cervesa que se celebren a Espanya perquè en
quasi cap d’elles es poden beure quasi 50 marques diferents de
cervesa entre barril i botella, moltes d’elles no comercialitzades
a Espanya i que vénen exclusivament per a ser degustades en la
nostra fira”.
Enguany
s’han incorporat especialitats tan populars a Alemanya com la
Cervesa mesclada amb Cola o la cervesa de blat amb Pomelo, així com
cerveses peculiars o especials com la cervesa biològica o la cervesa
sense gluten.
Amb
l’objectiu de fer més accessible la degustació de les millors
cerveses, enguany, per primera vegada, també es podrà accedir a
cerveses xicotetes en gots d’un sol ús el que permet provar
diverses marques amb major facilitat.
La
gastronomia també ocuparà com ve sent habitual un important lloc en
esta fira.
En
l’oferta gastronòmica destaca l’autèntic Colze alemany amb puré
i chucrut i una molt àmplia varietat de les millors salsitxes a la
graella, les costelles a la cervesa, les creïlles amb formatge i
salsa coenta, el tradicional Pernil Torrat Rústic i el tradicional
Enrotllat de Poma bavarés amb gelat de vaneta.
La
fira estarà oberta del 10 al 15 de juliol de 21 a 01 hores i el
Divendres i Dissabte fins a les 02 hores
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada