dimarts, 19 de juny del 2012

ELS REGATISTES DEL CLUB NÀUTIC DE CULLERA, MARC JOVANI I ROCÍO PIRIS GUANYEN LA COPA D’ARAGÓ 2012 OPEN DE VELA


                                                                        Marc Jovani i Rocío Piris en un moment de la travessia


Els regatistes del Club Nàutic de Cullera Marc Jovani i Rocío Piris de l’equip sandiaskippas.com es van imposar, en una regata per a totes les classes, amb hobie cat 16.

Els regatistes de Sueca Serafin Sanz i Noeli Colecha de l’equip ELECAR 2001 van aconseguir el podi en segona posició també amb la classe hobie cat 16.

La Travessia “Vuelta a la mediana” - COPA D’ARAGÓ 2012 OPEN es va celebrar, dins del calendari de competicions de la Federació Aragonesa de Vela, el passat dissabte 16 de Juny al Càmping Lake Casp de Casp (Saragossa).
Els hobie cat 16 dels regatistes de la Ribera es van imposar a un total de 40 embarcacions entre catamarans i monocascos de les distintes classes i ocuparen sense dificultat, les primeres classificacions.
Serafín Sanz i Noeli Colecha 2n classificats 
en la Travessia Copa Aragó open 2012
Segons expliquen els Regatistes de Cullera, “la travessia era difícil pel tipus de vent de la zona i que nosaltres desconeixíem. Es produïen rolades de vent de més de 10º i era molt difícil esbrinar en quines zones podíem trobar més o menys vent. Havíem d’estar pendents de les ratxes per a no bolcar i esperar que els altres regatistes no tingueren més vent que nosaltres”.
Per als regatistes de Cullera el recorregut, després de les explicacions del comité de regates no presentava dificultats, “era fàcil saber per on havíem de navegar sense perdre’ns ja que ens van advertir que era molt fàcil perdre’s en aquelles aigües”.
La regata Travessia “Vuelta ala mediana” està oberta a totes les classes i és puntuable per a la Copa Aragonesa de vela en les classes 420, Vaurien, Topaz i Optimist.
La competició es va realitzar pel sistema de flota, amb eixida conjunta per a les diferents classes.
El recorregut va consistir en una travessia Camping-Isla Mediana-Camping, amb eixida entre barco comité i torre d’aigua, deixant l’illa Mitjana per babord.
Es tracta d’una zona en què les característiques i força del vent solen ser de calma durant el dia i vent a partir de les 4 de la vesprada, hora en què es va donar començament a la regata.
Camp de regates
Segons declaracions de l’equip del Club Nàutic de Cullera el vent era molt ratxós i depenia molt de la zona del recorregut. “hi havia moments que estàvem parats i altres que volàvem el que ens obligava a estar contínuament concentrats. No sabíem com podria reaccionar el catamarà en qualsevol moment”
Al finalitzar la travessia es va realitzar l’acte d’entrega de trofeus en els locals de Lake Casp Aventura.
Els regatistes del Club Nàutic de Cullera, a pesar que porten diversos anys collint premis en els Campionats d’Espanya de Catamarans, Copa d’Espanya, Campionat Autonòmico, i ocupant els primers llocs del Rànquing de vela lleugera en la seua classe, lamenten la falta de col·laboració i suport de les institucions locals.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada