divendres, 4 de maig del 2012

SUECA PRESENTA LA 52 EDICIÓ DEL CONCURS INTERNACIONAL DE PAELLA VALENCIANA




Com a novetat el concurs pasarà a ser dimecres en compte de diumenge seguint les recomanacions dels professionals de l’hostaleria.

El comité seleccionador intentarà buscar un equilibri entre els restaurants de la comarca, els de la Comunitat, els de la resta d'Espanya i els estrangers.

El concurs estarà més professionalitzat i limitarà el nombre de participants a 30.

La Muntanyeta dels Sants, ha sigut l'escenari escollit, per a la presentació de la 52 edició del Concurs Internacional de Paella Valenciana de Sueca, que se celebrarà el 12 de setembre.
En l'acte han intervingut l'alcalde de Sueca, Salvador Campillo; la regidora encarregada de l'organització del Concurs, Teresa Ribes; el coordinador del Concurs, Jesús Melero; el dissenyador de la imatge corporativa, Vicent Sanfeliú, de Socarrat Studios; i representants de dos col·lectius col·laboradors del Concurs, com són Arrima't, Associació de Serveis i Comerç de Sueca, i la D.O. Arròs de València.
El vicepresident d'Arrima't, Miquel Palacios, ha agraït l'Ajuntament el fet que, un any més, “compten amb nosaltres per a difondre el ‘merchandising' del Concurs. Com a novetats aquest segon any hem inclòs la paraula Sueca en els logotips, i també hem agrupat en un ‘pack' tots els productes per a oferir-los d'una manera més atractiva.
Miguel Palacios ha explicat que com a novetat enguany hi haurà un punt de venda a l’oficina de Turísme de Sueca on disposarem d’una selecció de tots els productes.
Segons Palacios, el concurs és un referent a nivell nacional i internacional però també una plataforma per a promocionar els productes de Sueca.
Per la seua banda, el dissenyador del cartell promocional d'aquesta 52 edició del Concurs, Vicent Sanfeliú, ha explicat que la imatge d'enguany “reflectix una continuïtat que es va crear l'any passat, amb eixe to divertit que Socarrat imprimix sempre als seus dissenys, potenciant la internacionalitat del Concurs. En aquest cas, ens hem centrat en la nord-americana per ser una de les participacions habituals, reflectint un vaquer americà cuinant una paella a la qual li dóna la seua aprovació un gra que simbolitza l'arròs bomba de Sueca”.
El president de la D.O Arròs de València, José Manuel Ferrando, hi ha assenyalat que “un any més, hem volgut estar al costat de l'Ajuntament de Sueca, i de l'organització del Concurs, recolzant-lo i col·laborant. Sempre intentem estar allí on es parle d'arròs de València, de gastronomia de l'arròs,... però, ací a Sueca, més especialment perquè, des que es va crear el Consell Regulador de la DO, l'organització d'aquest Concurs va apostar molt fort i molt clarament per l'arròs de la DO. Per a nosaltres és molt important que un esdeveniment com aquest mantinga eixa aposta tan gran pels nostres arrossos, el millor producte que es pot utilitzar per a fer una bona paella”. El coordinador del Concurs, Jesús Melero, ha afirmat que l'aposta d'enguany ha sigut molt forta “hem canviat, per a bé, molts aspectes del Concurs a fi de professionalitzar-lo més encara. El primer canvi ha sigut traslladar-lo d'un diumenge a un dimecres, seguint les recomanacions dels cuiners que ens deien, any rere any, que el fet de fer-lo un diumenge de principis de setembre els dificultava molt poder vindre a participar-hi. Hem apostat per fer-lo entre setmana com ocorre amb la majoria dels concursos gastronòmics que existixen”.
La regidora encarregada del Concurs, Teresa Ribes, ha relatat en la seua intervenció totes les novetats que presentarà l'edició d'enguany “amb la intenció de millorar-lo, de professionalitzar-lo encara més i d'adaptar-lo als temps que vivim. A més del canvi de dia, hem decidit també limitar el nombre de concursants a 30. Un motiu evident és la crisi, ja que a menor nombre de participants, menys despeses. Sobredimensionar el Concurs suposava més inconvenients que avantatges i, a més, així podrem atendre millor els participants” Ribes ha assenyalat que el comité seleccionador intentarà buscar un equilibri entre els restaurants de la comarca, els de la Comunitat, els de la resta d'Espanya i els estrangers. Així mateix, el guanyador d'una edició no podrà participar en la següent. La resta de participants tampoc podrà repetir en el cas que es produïsquen noves incorporacions, “D'esta manera, s'aconseguirà una major rotació de restaurants participants, així com de restaurants guanyadors”, en paraules de Ribes. Pel que fa als premis, es limitarà el seu nombre a tres, per a les millors paelles del Concurs, encara que el jurat podrà concedir fins a cinc accèssits si així ho considera oportú. Per a l'alcalde de Sueca, Salvador Campillo, “el nostre prestigiós Concurs, que ja ha demostrat la seua plena consolidació nacional i internacionalment, aconseguirà, encara més si és possible, oferir la seua millor cara gràcies a l'esforç de totes les persones que treballen en l'organització, i que han introduït estos canvis en l'edició que hui presentem”.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada