Com
a novetat el concurs pasarà a ser dimecres en compte de diumenge
seguint les recomanacions dels professionals de l’hostaleria.
El
comité seleccionador intentarà buscar un equilibri entre els
restaurants de la comarca, els de la Comunitat, els de la resta
d'Espanya i els estrangers.
El
concurs estarà més professionalitzat i limitarà el nombre de
participants a 30.
La
Muntanyeta dels Sants, ha sigut l'escenari escollit, per a la
presentació de la 52 edició del Concurs Internacional de Paella
Valenciana de Sueca, que se celebrarà el 12 de setembre.
En
l'acte han intervingut l'alcalde de Sueca, Salvador Campillo; la
regidora encarregada de l'organització del Concurs, Teresa Ribes;
el coordinador del Concurs, Jesús Melero; el dissenyador de la
imatge corporativa, Vicent Sanfeliú, de Socarrat Studios; i
representants de dos col·lectius col·laboradors del Concurs, com
són Arrima't, Associació de Serveis i Comerç de Sueca, i la D.O.
Arròs de València.
El
vicepresident d'Arrima't, Miquel Palacios, ha agraït l'Ajuntament el
fet que, un any més, “compten amb nosaltres per a difondre el
‘merchandising' del Concurs. Com a novetats aquest segon any hem
inclòs la paraula Sueca en els logotips, i també hem agrupat en un
‘pack' tots els productes per a oferir-los d'una manera més
atractiva.
Miguel
Palacios ha explicat que com a novetat enguany hi haurà un punt de
venda a l’oficina de Turísme de Sueca on disposarem d’una
selecció de tots els productes.
Segons
Palacios, el concurs és un referent a nivell nacional i
internacional però també una plataforma per a promocionar els
productes de Sueca.
Per
la seua banda, el dissenyador del cartell promocional d'aquesta 52
edició del Concurs, Vicent Sanfeliú, ha explicat que la imatge
d'enguany “reflectix una continuïtat que es va crear l'any
passat, amb eixe to divertit que Socarrat imprimix sempre als seus
dissenys, potenciant la internacionalitat del Concurs. En aquest cas,
ens hem centrat en la nord-americana per ser una de les
participacions habituals, reflectint un vaquer americà cuinant una
paella a la qual li dóna la seua aprovació un gra que simbolitza
l'arròs bomba de Sueca”.
El
president de la D.O Arròs de València, José Manuel Ferrando, hi ha
assenyalat que “un any més, hem volgut estar al costat de
l'Ajuntament de Sueca, i de l'organització del Concurs, recolzant-lo
i col·laborant. Sempre intentem estar allí on es parle d'arròs de
València, de gastronomia de l'arròs,... però, ací a Sueca, més
especialment perquè, des que es va crear el Consell Regulador de la
DO, l'organització d'aquest Concurs va apostar molt fort i molt
clarament per l'arròs de la DO. Per a nosaltres és molt important
que un esdeveniment com aquest mantinga eixa aposta tan gran pels
nostres arrossos, el millor producte que es pot utilitzar per a fer
una bona paella”. El coordinador del Concurs, Jesús Melero, ha
afirmat que l'aposta d'enguany ha sigut molt forta “hem canviat,
per a bé, molts aspectes del Concurs a fi de professionalitzar-lo
més encara. El primer canvi ha sigut traslladar-lo d'un diumenge a
un dimecres, seguint les recomanacions dels cuiners que ens deien,
any rere any, que el fet de fer-lo un diumenge de principis de
setembre els dificultava molt poder vindre a participar-hi. Hem
apostat per fer-lo entre setmana com ocorre amb la majoria dels
concursos gastronòmics que existixen”.
La
regidora encarregada del Concurs, Teresa Ribes, ha relatat en la seua
intervenció totes les novetats que presentarà l'edició d'enguany
“amb la intenció de millorar-lo, de professionalitzar-lo encara
més i d'adaptar-lo als temps que vivim. A més del canvi de dia, hem
decidit també limitar el nombre de concursants a 30. Un motiu
evident és la crisi, ja que a menor nombre de participants, menys
despeses. Sobredimensionar el Concurs suposava més inconvenients que
avantatges i, a més, així podrem atendre millor els participants”
Ribes ha assenyalat que el comité seleccionador intentarà buscar
un equilibri entre els restaurants de la comarca, els de la
Comunitat, els de la resta d'Espanya i els estrangers. Així mateix,
el guanyador d'una edició no podrà participar en la següent. La
resta de participants tampoc podrà repetir en el cas que es
produïsquen noves incorporacions, “D'esta manera, s'aconseguirà
una major rotació de restaurants participants, així com de
restaurants guanyadors”, en paraules de Ribes. Pel que fa als
premis, es limitarà el seu nombre a tres, per a les millors paelles
del Concurs, encara que el jurat podrà concedir fins a cinc accèssits si així
ho considera oportú. Per a l'alcalde de Sueca, Salvador Campillo,
“el nostre prestigiós Concurs, que ja ha demostrat la seua plena
consolidació nacional i internacionalment, aconseguirà, encara més
si és possible, oferir la seua millor cara gràcies a l'esforç de
totes les persones que treballen en l'organització, i que han
introduït estos canvis en l'edició que hui presentem”.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada