divendres, 4 de maig del 2012

FINALITZA LA PRIMERA FASE DEL PROJECTE EUROPEU SUSTAINABLE FUTURE


El projecte acosta l’Agenda 21 als jóvens de la Ribera.

Els principals objectius del projecte europeu Sustainable Future són la Promoció i la participació dels jóvens en el desenvolupament de l’Agenda 21 Local i fomentar la col·laboració entre els diferents Consells Locals de Joventut de la Ribera.
En el projecte, que ha conclòs en la seua primera fase, participen els representants dels Consells Locals de Joventut d’Alzira, Algemesí, Sueca, Carcaixent, Alginet i Albalat de la Ribera.
Durant el mes de abril, aquests sis jóvens han assistit a tres sessions formatives A la seu del Consorci de la Ribera, integrat per les mancomunitats de la Ribera Alta I la Ribera Baixa, en les quals han estudiat el funcionament de l’Agenda 21 Local i les polítiques de participació ciutadana.
En la fase següent, que es durà a terme en el mes de maig, aquests representants juvenils participaràn activament en quatre reunions de l’Agenda 21 Local en diferents localitats de la comarca, col·laborant en la seua organització i aportant idees i propostes en aquest fòrum ciutadà.
Paral·lelament, els Consells Locals de Joventut debatran conjuntament aspectes relacionats amb la sostenibilitat dels municipis i elaboraran un document que arreplegue les conclusions d’aquestes jornades de reflexió.
Per al president del Consorci de la Ribera, Juan Ignacio Barrachina, “amb aquest projecte tractem d’implicar als jóvens en les polítiques de participación ciutadana i en la presa de decisions, així com aglutinar y coordinar els diferentes Consells Locals de Joventut existents en la comarca”.
El projecte Sustainable Future es tancarà amb l’elaboració d’una guia de recomanacions –des del punt de vista dels jóvens- perquè les Agendes 21Locals puguen ser desenvolupades amb més efectivitat.
Sustainable Future és un projecte finançat per la Unió Europea en el qual participen socis de Polònia, Portugal i Itàlia, a més del Consorci de La Ribera.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada