dimecres, 11 d’abril del 2012

VALORACIÓ DADES DESOCUPACIÓ DEL MES DE MARÇ DE 2012

A les Comarques de la Ribera Baixa i Ribera Alta, tenint en compte les dades de desocupació registrat en el mes de març de 2012, podem destacar que:
es produïx un increment de la desocupació respecte al mes anterior de 516 persones, la qual cosa suposa un total de 32.940 aturats, una pujada de l'1,59%, superior a l’increment que s’ha produït a la Comunitat Valenciana, que ha sigut de l',16%.
A la Ribera Baixa, es produïx un lleuger increment de 3 desocupats, la qual cosa suposa una variació mensual del 0,03%, amb la qual cosa el nombre de desocupats ascendix a 8.794.
A la Ribera Alta es produïx un increment major de 513 desocupats, que suposa una variació mensual del 2,17%, i el nombre de desocupats ascendix a 24.146.
Durant l’any 2011, l’evolució del número d'aturats a les dos comarques durant el mes de  març respecte al mes anterior va pujar en 821 persones, un 2,75%, un increment superior al produït enguany, que ha sigut de l'1,59.
En termes interanuals, l’evolució ha sigut la següent:
La desocupació a la Ribera Baixa i Ribera Alta ha augmentat en l’últim any en 2.228 persones, la qual cosa suposa un augment del 7,25%.
Segóns UGT de la Ribera Baixa i Ribera Alta les dades de desocupació del mes de març, on s’ha incrementat el número de desocupats en 516, un 1,59% més, són molt negatius i considera que és necessari centrar els objectius de la política econòmica per a recuperar els nivells d’activitat i d’ocupació, quelcom que no s’aconseguirà amb uns Pressupostos Generals de l’Estat com els que ha presentat El Govern, on només se centren a reduir el dèficit públic via retall de gastos però, en cap cas, la creació d’ocupació.
Els Secretaris Generals de UGT la Ribera Baixa i Ribera Alta Raül Roselló i Pepe Esteve posen de manifest el seu “rebuig" a aquesta estratègia política i proposen centrar els objectius polítics en la recuperació econòmica, de l’ocupació i una major cohesió social, la qual cosa permetrà també ajustar els comptes públics. No es pot créixer a partir de retalls, sense un Estat de Benestar que protegisca i afavorisca la cohesió social ni, per descomptat, des del desequilibri i la desigualtat”.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada