dimarts, 10 d’abril del 2012

L’EQUIP DE GOVERN DE CARCAIXENT ES BURLA DE L’OPOSICIÓ

El PP convoca, una vegada aprovat pel Plenari el Pla d’Ajust, la comissió extraordinària d’hisenda que reclamava l’oposició per parlar-ne del contingut.

El portaveu de Bloc-compromis de l´Ajuntament de Carcaixent, Paco Salom, ha declarat que des del mateix moment en què Lola Botella va prendre possessió de l’alcaldia, els sis regidors de Bloc-Compromís s'jan oferit per col·laborar en allò que calgués per millorar la situació econòmica que travessa l’ajuntament de Carcaixent.
Segons explica el portaveu del Bloc de Carcaixent, aquest oferiment que el PP va acceptar en octubre, no ha sigut mai atés, i l’equip de govern PP-PSD ha continuat ignorant els regidors de l’oposició, governant per decret, i eliminant qualsevol possibilitat de consens.
Segons indica Salom, Des del mateix moment de la publicació al BOE del Reial Decret 4/2012, a final del mes de febrer, el Bloc ha sol·licitat informació al regidor d’hisenda per saber quina seria la proposta de l’equip govern i les directrius polítiques que s’havien donat als tècnics municipals de l’àrea d’hisenda, com també per tractar d’establir ponts de col·laboració.
Bloc de Carcaixent indica que atés que a 12 de març no havia hagut cap resposta, els regidors del Bloc, juntament a la resta de l’oposició, acordaren fer ús d’un dels mecanismes que contempla la llei de bases de Règim Local, que preveu que una quarta part dels integrants d’una comissió, poden sol·licitar una convocatòria extraordinària.
La petició es va presentar per registre mentre l’equip de govern ja prenia decisions i enviava comunicats a la premsa sobre el contingut del pla d’ajust, i al mateix temps  en negava a l’oposició qualsevol informació.
"L'equip de govern mai va convocar aquesta comissió extraordinària que sol·licitàvem i de manera conscient ha deixat passar el temps, en un acte de prepotència absoluta."
Dijous passat, una setmana després d’aprovat el Pla d’Ajust, s’ha comunicat als regidors de l’oposició la convocatòria de la comissió extraordinària sol·licitada, amb data de l’endemà del plenari en què s’aprovà el mateix pla, cosa que no té cap lògica, però que evidencia a les clares la mala fe del PP.
Per al BLOC no té sentit convocar ara la comissió extraordinària per parlar del Pla d’Ajust, encara que la forma i el moment en què ho han fet mostra a la perfecció la classe de polítics que governen Carcaixent . Perquè surrealista és el procés de convocatòria, i més surrealistes són els informes que es debatran en la comissió, ja que a quasi tots ells i amb quatre línies els regidors d’hisenda i personal simplement diuen “Ens remetem al Pla d’Ajust, i al informe previ emés pel senyor interventor respecte a això , aprovat pel plenari del dia 29 de març de 2012, en base al que establix el RD 4/2012, de 24 de febrer”
Actuant així sembla que els regidors del PP-PSD no tenen clar qué és el respecte a l’oposició i als ciutadans als que aquesta representa , i consideren que el fet de tindre la majoria els dona via lliure per burlar-se de l’oposició.
Paco Salom indica que El PP, i l’alcaldessa en particular, encara no han entés que el passat juny van perdre la majoria i que això, en aquests temps i en la situació en què està l’ajuntament, els obliga a canviar la forma de governar, entre altres motius perquè més del 50% dels votants van preferir una opció diferent a la del PP, i sobretot perquè Carcaixent no és una propietat particular del Partit Popular.
El PP ha comprat la majoria absoluta amb diners públics, alliberant a temps complet el regidor del PSD. Això agradarà o no, però és legítim fer-ho, per tal que Sra. Botella torne a ser alcaldessa.
El portaveu del grup Bloc-Compromís ha indicat que “tenim tan clar que la Sra. Botella no és conscient que aquesta majoria comprada via talonari no li dóna impunitat per votar-se la llei, i convocar la comissió extraordinària fora de termini i vulnerar els drets de la meitat de regidors de l’oposició”.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada