divendres, 13 d’abril del 2012

ALMUSSAFES IMPULSA L´AGRICULTURA AMB UN CURS ESPECIALITZAT EN REG

En el marc del pla municipal de potenciació del sector agrícola, com una nova eixida professional de molts jóvens que en aquest moments es troben en situació de desocupació, el consistori d'Almussafes ha convocat un curs centrat en la gestió eficaç de l'aigua, homologat i subvencionat pel SERVEF.
Per a assegurar l'èxit de la incorporació d'aquests jóvens al sector com a nous productors agraris, l'ajuntament els facilitarà el programa de subvencions i ajudes existents, a més d'oferir-los, de manera gratuïta, un programa de cursos de formació especialitzats en agricultura ecològica, regs, podes, usos d'insecticides i manipulació, entre moltes altres qüestions.
El consistori municipal acaba de convocar el primer dels tallers que doten de contingut l'esmentat pla formatiu, el qual s'emmarca en la gestió eficaç de l'aigua. Estar inscrit en el SERVEF com a desocupat és l'únic requisit exigit per a participar en l'acció formativa, que oferix 22 places i el termini d'inscripció del qual es tanca precisament dilluns que ve dia 16. Els interessats a assistir al taller poden formalitzar la sol·licitud en l'Agència de Desenvolupament Local.
En aquest taller que es desenvoluparà del 23 al 27 d'abril, les regidories d'Agricultura i Ocupació inauguren la primera fase del programa formatiu, amb què es pretén obtindre, en un futur pròxim, la inserció laboral com a autònoms dels participants, al mateix temps que es reduïx l'índex d'horts abandonats del terme municipal.
A mitjan febrer, l'Ajuntament d'Almussafes va anunciar la seua intenció de dissenyar un ambiciós projecte que conjugava l'impuls a l'agricultura i la reducció de la taxa de desocupació de la localitat, que actualment se situa en el 10 per cent. Tres premisses principals sustenten el pla, que – entre altres fins- aposta pel relleu generacional en els camps del terme municipal amb la formació de nous jóvens agricultors especialitzats que apliquen plans de millora i modernització de les explotacions. “Amb la incorporació de jóvens al sector agrari, davant de la falta d'oportunitats laborals en altres ocupacions, apostem per la revitalització del sector agrari en general i del local, en particular”, declara la regidora d'Ocupació, Mª Carmen Sants Joans.
El Centre Municipal de Formació de Persones Adultes d'Almussafes acollirà les 20 hores de classes teòriques del mòdul formatiu, que s'ha convocat de manera presencial, i que també incorpora una desena d'hores dedicades a l'educació pràctica, que es realitzaran en camps del terme municipal, gràcies a la col·laboració brindada en el projecte per part de la Cooperativa Agrícola i de l'Associació Valenciana de Jóvens Agricultors de la localitat.
Del 23 al 27 d'abril, entre les 8.30 i les 14.30 hores, els 22 inscrits aprendran a aplicar racionalment l'aigua de reg en funció de les necessitats hídriques del cultiu, identificaran les característiques físiques del sòl, establiran calendaris de reg i es familiaritzaran amb el reg per goteig, a més d'utilitzar funcions informàtiques bàsiques relacionades amb la gestió eficaç de l'aigua en l'agricultura.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada