dijous, 16 de febrer del 2012

EL MÓN DE L´AUDIOVISUAL RECLAMA UNA RTVV PÚBLICA, EN VALENCIÀ I DE QUALITAT






TVV ha perdut 2 punts per any, té un deute de 1.200 milions d’euros, d’aquests, 30 milions són en factures impagades a empreses i proveïdors de serveis.

El passat dimecres 8 de febrer a la seu del SGAE es va celebrar la taula redona amb el títol 'Quina TVV volem?'. L’acte, moderat per Rafael Ferrero (EDAV ) ha comptat amb les intervencions de Ximo Perez(PAV, ) Miguel Marcos (EDAV, ) Carles Pastor (director, ) i Juli Disla (AAPV).

Les diferents intervencions han posat en relleu que és molt important que l’ens públic escolte l’opinió dels professionals sobre la necessitat de mantindre una televisió autonòmica de caràcter públic, en valencià i de qualitat, amb la que puguen identificar-se tots els ciutadans de la Comunitat Valenciana i que aposte pels programes i la ficció feta per les empreses i els treballadors de l’audiovisual de la nostra terra, els quals han demostrat la seua vàlua des de fa més de 20 anys.

BON DIA BONICA
D’altra banda, també s’ha reclamat que la Generalitat Valènciana dote dels recursos econòmics suficients per a fer front al pagament dels treballs encarregats, ja que les empreses encara tenen pendents de cobrar factures des de l´any 2009

En les seues intervencions, els convocats han realitzat una panoràmica dels últims anys de la cadena i de la situació present, i han exposat el model de TVV que defenen. En este sentit, el director Carles Pastor ha comentat que “el futur de TVV té una relació directa amb la indústria audiovisual valenciana”, de la que es nodrix i a la qual necessita. 
Per la seua banda, Miguel Marcos, guionista i president d’EDAV, ha explicat que “TVV té actualment una audiència del 5,5%, fet que significa que en els últims anys ha perdut 2 punts per any, i que per un altre costat té un deute de 1.200 milions d’euros, d’aquests, 30 milions són de factures impagades a empreses proveïdores de serveis. És evident que necessita una reformulació, i eixa recuperació de Canal 9 ha de ser una tasca col·lectiva, ha d’implicar a tots els agents del sector audiovisual”.

L’actor i president d’AAPV, Juli Disla, ha destacat que “està clar quina televisió volem, però el fet és què podem fer per a aconseguir-ho”. Per la seua banda, Ximo Pérez, president de PAV, ha exposat que “la radiografia és clara” i ha recordat que “les productores valencianes han donat a la televisió productes de ficció i entreteniment d’èxit, però la direcció de TVV els ha tombat tots”. Ha destacat que PAV defén “un model sostenible de televisió: una televisió pública, en valencià i econòmicament viable.


La segona part del debat s’ha centrat en l’estratègia que s’ha de seguir per a recuperar la TVV. En aquest sentit, Carles Pastor ha comentat que “ cal primer plantejar-se què és la funció pública de la televisió. Hi ha un temps en què la indústria audiovisual encara és recuperable, i eixe moment estem a punt de traspassar-ho. La recuperació depén de la inversió de la Generalitat”.
Finalment s´ha plantejat la necessitat que les diferents organitzacions del sector continuen treballant conjuntament i establisquen una estratègia comuna en la defensa d’una televisió pública, de qualitat i en valencià.







Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada