Algemesí ha reduït la despesa econòmica en llum de 2011 a pesar de l’increment notable del preu i a pesar de disposar de més instal·lacions i nous edificis municipals, i ho ha fet en 52.898 euros, prop d’un 6% menys que l’any anterior.
“Una de les mesures ha sigut el canvi de llums més eficients i energètiques dut a terme en l’enllumenat públic, pauta important d’estalvi per a aquest equip de Govern, ja que amb aquesta i moltes altres mesures aplicades s’ha aconseguit una important rebaixa en la despesa i el consum de llum a pesar de la pujada de les tarifes elèctriques i a pesar de disposar de nous edificis i instal·lacions municipals ” explica el primer edil, Vicent Ramón García Mont.
S’han aconseguit canviar 292 òptiques dels semàfors de la localitat per òptiques de leds i amb això una reducció de consum i de la corresponent despesa econòmica.
Una altra de les mesures ha sigut al canvi de llums en l’enllumenat públic. Concretament, s’han canviat 436 punts de llum de mercuri (llum blanca) substituïts pels de sodi d’alta pressió (llum groga), la qual cosa suposa un estalvi estimat de més de 20.000 euros a l’any. Però aquesta mesura no sols ha suposat un estalvi econòmic sinó que al reduir prop de 200.000 kwt de llum a l’any es reduïx també el CO2 d’emissió al medi ambient. Amb un estalvi d’aquest tipus (200.000 kwt de llum a l’any) s’aconseguixen reduir 71.340 kg de CO2 d’emissió al medi ambient, també en xifres anuals.
Altra mesura aplicada durant 2011 ha sigut el canvi efectuat en l’enllumenat públic amb punts dobles, ubicat en els principals carrers i avingudes de la localitat. En total existixen 300 punts de llum d’aquest tipus en tot el municipi pel que s´estima que es podria arribar a estalviar prop de 30 quilovats de llum. Aquest estalvi suposa un total de 21.000 euros anuals.
Els horaris d’encesa i apagat de les llums també han sigut regulats per a generar un cost menor. Així doncs, alguns exemples són el polígon industrial de Cotes i algunes avingudes amb molts punts lumínics on s’oferix una llum més senzilla a partir de certes hores de la nit en què el trànsit és escàs o nul. Açò suposa un estalvi aproximat d’uns 1.200 euros al mes per a les arques municipals.
Els edificis municipals també han aplicat un control més exhaustiu en els horaris d’encesa i apagat de llums, calefacció i aire condicionat. L’automatització en el funcionament d’aquests aparells suposa l’apagat automàtic a una hora establida, evitant així una despesa innecessària de consum de llum.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada