dijous, 27 d’octubre del 2011

Cuéntame es trasllada a Cullera

Dimecres passat es va rodar a Cullera, al voltant de l’Hotel Sicania, un nou episodi de la sèrie de TVE Cuéntame

 La sèrie narra,  una combinació de microhistòria i macrohistòria, compta les vivències d'una família de classe mitjana, els Alcàntera, durant els últims anys del franquisme i els començaments de la Transició Espanyola, i és al mateix temps una crònica sociopolítica de l'època. El seu nom prové de la famosa cançó Cuentame composta pels prolífics creatius musicals Pablo Herrero i José Luis Armenteros (antics components del conjunt musical madrileny Els Rellamps) i estrenada en els anys seixanta pel grup de música pop Fórmula V.
És una de les sèries com mes audiència entorn al 35% de share i compta amb multitud de premis : Premi Nacional deTtelevisió en 2009, l’Antena d'Or , diversos Fotogrames d'Argent, el d'Unió d'Actors i diversos TP d'Or, així com també d'àmbit internacional com l'International Golden Chest  o dos Seoul Drama Awars al millor guió i millor director.
Les vivències de la família s'inscriuen dins dels esdeveniments històrics que van tindre lloc en l'època, constantment reflectits en la sèrie, bé per mitjà de la seua aparició en els mitjans de comunicació, be per la implicació directa dels membres de la família . Açò és reforça, moltes vegades, per mitjà de l'inserit digital dels actors en gravacions reals de l'època, de manera semblant a com és va fer en la pel·lícula nord-americana Forrest Gump, dirigida per Robert Zemeckis en 1995.

Tota la sèrie és un gran flashback narrat des d'un temps present indefinit, i ja com a adult, per Carlitos, un dels fills de la família, que és transforma així en el protagonista de facto de la sèrie. La veu en off del Carlos adult, de l'actor Carlos Hipólito, se sent al començament i al final de cada capítol com, respectivament, introducció i reflexió final, i també durant el capítol per a explicar alguna cosa o situació, normalment amb un to nostàlgic, sobre els esdeveniments històrics reflectits en la sèrie o sobre els avatars de la família. Este recurs emparenta a la sèrie, a mes de per la temàtica, amb la citada Aquells meravellosos anys.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada