dijous, 11 d’agost del 2011

PSPV i Compromís per l'Alcudia signen un acord per garantir la governabilitat

L'acord entre les  entre les dues formacions es basa en els principis de paricipació, transparència, austeritat, solidaritat, responsabilitat, progués, ocupació i serveis públics.

El PSPV de l'Alcúdia i Compromís per l'Alcúdia han acordat signar un document programàtic per afavorir la governabilitat de l'Alcúdia. L'acord entre les dues formacions es basa en els principis de participació, transparència, austeritat, solidaritat, responsabilitat, progrés, ocupació i servei públic que els dos partits firmants es comprometen a aplicar a l'Alcúdia. S'aplicarà en el primer any de legislatura i els dos partits assumeixen el compromís de col·laborar activament en el desenvolupament d'aquest acord i en la seua continuïtat.
A més, hi haurà una comissió de seguiment que es reunirà periòdicament. Passat el primer any es revisarà i ampliarà l'acord a un nou període. Les relacions entre els dos partits es basaran en l'existència d'un clima de confiança, participació i responsabilitat. Finalment, l'acord recull aspectes que venien realitzant-se anteriorment i que cal mantenir, i també d'altres que s'implantaran de nou en aquesta legislatura.
L'acord ha estat signat, en representació del PSPV-PSOE, per Robert Martínez, Ximo Puig i Paco Martínez, i en representació de Compromís per l'Alcúdia: Paco Sanz, Pasqual Ortega i Herminia Bellot.
L'acord entre els dos partits contempla, pel que fa a la  participació, potenciar el funcionament dels diferents consells sectorials i crear-ne de nous (com el de la Dona), fer els pressupostos participatius, la regulació de la iniciativa ciutadana i la consulta municipal. La televisió local també retransmetrà tots els plens municipals a trevés d'internet, i en acabar les Festes Majors d'enguany s'obrirà un període de consulta i reflexió al seu voltant.
Com que la situació econòmica general és complicada, cal aplicar mesures d'austeritat, com ara la reducció de les partides destinats a regidors alliberats i personal de confiança, la retallada en les hores extres i la reducció de les despeses destinades a informació i publicitat i als grans esdeveniments que se celebren a l'Alcúdia.
L'Ajuntament constituirà una Junta de Contractació (per a treballadors, empreses, proveïdors), en favor de la transparència, amb la presència de tots els grups polítics. El curs polític començarà amb un informe sobre la situació econòmica de l'Ajuntament i anualment es publicaran integrament els pressupostos.
En matèria urbanística es proposarà la rehabilitació del pont del Magre amb una passarel·la per a bicicletes i vianants, alhora que es paralitzaran noves actuacions urbanístiques i es crearà el Patrimoni Municipal del Sòl per destinar-lo a vivendes de protecció pública. Es revitalitzarà el centre històric impulsant la  senyalització per a vianants  de la zona i elaborant un Pla de Rehabilitació d'Edificis. Es proposarà igualment la construcció d'un parc per a bicicletes de muntanya en el centre del velòdrom.
La preservació del medi ambient i la biodiversitat es farà potenciant el Fòrum de l'Agenda 21, elaborant una nova ordenança contra la contaminació acústica, fent un Pla d'Eficiència per a la xarxa d'aigües potables, elaborant una ordenança sobre antenes de telefonia mòbil per situar-les fora de les zones residencials i establint mesures de suport a l'agricultura ecològica.
En educació la prioritat serà la defensa de l'ensenyament públic de qualitat. S'insistirà –i exigirà a la Generalitat– la urgent construcció d'un centre  escolar d'Infantil i Primària i la implantació de Cicles Formatius al nostre Institut. Els col·legis de Batallar i Heretats tindran ascensor, que posarà l'Ajuntament, si la Conselleria continua sense fer-se'n càrrec. Igualment s'impulsaran les noves tecnologies dotant als alumnes de 5é i 6é d'ordinadors facilitats per l'Ajuntament i subvencionant la seua compra als estudiants universitaris i de cicles formatius.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada