divendres, 11 d’octubre del 2013

TÈCNICS DEL CLUB DE FUTBOL DE CULLERA REBEN FORMACIÓ SOBRE RCP EN CLÍNICA TECMA


 Tècnics del Cullera Club de Futbol comencen el període de formació sobre reanimació cardiopulmonar en la Clínica Tecma. Esta entitat es va convertir fa unes setmanes en Club Cardiosaludable, una acreditació que atorga la clínica després de realitzar un control cardiològic als jugadors per a determinar quin és l’estat de cada un d’ells i quin tipus de seguiment han de rebre.  
Comença l’etapa final en què els entrenadors del club i el personal auxiliar reben formació sobre què és la RCP, com es reconeix i com s’ha d’actuar en cas d’emergència. El doctor Manuel Mendoza impartix estos tallers teoricopràctics en els que el personal encarregat de l’entrenament dels jugadors rep un coneixement complet sobre el suport vital bàsic.

La reanimació cardiopulmonar és una de les causes principals de mort en tot el món i es presenta com una urgència mèdica que ha de ser atesa amb extrema promptitud i traslladar el pacient a un centre mèdic com més prompte millor. “A Espanya es produïx un episodi de parada cardiorespiratòria cada vint minuts, és la primera causa de mort en el país, d’ací la importància que qualsevol persona tinga coneixement tant del reconeixement de la parada com de quines accions ha de dur a terme”, explica Mendoza. “Saber què fer en estes situacions és vital per a evitar seqüeles irreversibles en el pacient i per descomptat, la seua mort”, puntualitza el doctor.
En un 60% dels casos de parada cardíaca hi ha algú prop que pot ajudar, per això ensenyem, per exemple, a com manejar un desfibril·lador automàtic o quins passos han de seguir exactament si algun dels jugadors entra en parada”, afig Mendoza.
En el cas del Cullera FC, els xiquets estan constantment vigilats pels entrenadors i la resta del personal, per la qual cosa és bàsic este període de formació. Cal tindre en compte que els equips d’emergència “tarden una mitjana de deu minuts a arribar a la situació d’emergència”, apunta el doctor, per la qual cosa l’actuació dels responsables dels jugadors és vital en els primers minuts. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada