dimecres, 26 de juny del 2013

L’ESCOLA MUNICIPAL D’ARTS PLÀSTIQUES D’ALZIRA CLAUSURA EL CURS 2012/2013



 Dilluns passat, l’auditori de la Casa de la Cultura d´Alzira va acollir una afluència massiva, per part de l’alumnat de l’Escola Municipal d’Arts Plàstiques i els seus familiars, amb motiu de la celebració de la clausura del present curs 2012/2013. Un curs, en el que prop de 200 alumnes, han iniciat o perfeccionat els seus coneixements sobre una àmplia diversitat de tècniques aplicables al dibuix i la pintura.
L’Escola ha acollit este curs a quatre grups de xiquets d’entre 6 i 14 anys, quatre grups de jóvens i adults en el cicle de realisme i tres grups en el d’autoexpressió. La finalitat és iniciar l’alumnat en la realització d’uns programes més creatius i avantguardistes, a partir del disseny gràfic amb tintes i tècniques mixtes, la utilització de temperes, tintes de color, acrílics i pastís i la realització de relleus en terracota.

Així mateix, el regidor de cultura, va lloar una vegada més “el treball desenvolupat per l’equip docent” integrat per les professores Lidia Boix i Mª Teresa Borrás que, des de fa ja alguns anys, treballen en l’Escola sota la direcció de Lambert M. Penalva.
Va manifestar també la seua satisfacció amb el dinamisme que, després de 23 anys de funcionament, continua caracteritzant a este servici. Un servici que no ha deixat de créixer en alumnat, equipament i, especialment, en qualitat i diversificació de programes. Respecte a este últim punt, durant este curs i, amb la col·laboració de les regidories de Cultura i Acció Social, s’ha incorporat un nou projecte experimental, creat per Lambert M. Penalva, destinat a la ciutadania alzirenya que està sent atesa pel departament de Servicis Socials.
Este projecte denominat “Art, creativitat i creixement personal” pretén transmetre els coneixements bàsics del dibuix i diferents tècniques gràfiques de representació de formes lliures, augmentar la capacitat creativa i compta, al seu torn, amb un component terapèutic inspirat en l’arterapia que ajuda a millorar l’autoestima i les capacitats de relació de les persones.
Les persones que integren este grup han realitzat uns sorprenents treballs que s’integren també en les exposicions i han valorat molt positivament l’experiència. El grau d’acceptació i satisfacció de l’alumnat s’aprecia perfectament ja que tots els integrants han manifestat la seua voluntat de continuar el pròxim curs. Un fet que ha portat al director de l’Escola a plantejar l’ampliació del projecte amb la creació d’un segon nivell, la qual cosa permetrà l’entrada de nou alumnat i l’ampliació de coneixements del ja existent.
Durant el transcurs de l’acte, el públic va disfrutar amb les actuacions dels jóvens músics Joan Andreu Bella (violí) i Miquel Gomis al piano que van ser acompanyats, en algun dels temes que van interpretar, per les veus de Casandra Pérez i Irene Monteagudo.
Al finalitzar el mateix, Correal va animar als presents a continuar amb la formació artística en el pròxim curs per al qual ja estan obertes les preinscripcions.






Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada