divendres, 11 d’octubre del 2013

1.228 CIUTADANS D'ALGEMESÍ ES VEURAN AFECTATS PEL COPAGAMENT FARMACÈUTIC


L'afany recaptatori del Partit Popular, que no respecta als malalts greus o crònics, afectarà directament a més d'1.200 algemesinencs que en aquest moment estan patint malalties com el càncer, la leucèmia, l'hepatitis C, la artritis reumatoide, degeneració macular, etc.
Totes aquestes persones, la lluita de les quals per la vida és diària i el futur de la qual depèn, en la majoria dels casos, del tractament farmacològic que reben, a partir de l'1 d'octubre han començat a pagar el 10% dels medicaments que els dispensa l'hospital al que acudeixen.

Aquests tractaments són costosos i perllongats i la situació personal, en la majoria de casos, és precària posat que aquests malalts estan limitats en la seua capacitat per a treballar i, en altres casos, l'edat supera els 65 anys.
Segons ha explicat la portaveu socialista Marta Trenzano, “encara que la resolució estableix que es tracta d'una aportació reduïda, amb un màxim de 4,20 € per envase, cal tenir en compte que es tracta de malalts amb patologies cròniques que ja consumeixen altres medicaments sotmesos a copagaments. També en molts casos es tracta de persones amb ingressos reduïts en ser pensionistes, aturats, autònoms que no poden treballar o persones que han perdut el seu treball per estar malaltes”.
Per a Trenzano “el PP mostra una crueltat inadmissible en obligar a aquestes persones a pagar pels seus tractaments. Molts no podran fer front a esta despesa o, per a poder fer-ho, hauran de sacrificar altres necessitats essencials per a ells mateixos o per a les seues famílies”.
Pot ser que per a alguns l'alternativa siga l'abandó del tractament, per açò la portaveu socialista exigeix “la retirada immediata d'aquesta resolució per inhumana i perquè imposa una barrera que solament podrà traspassar-se amb diners. Els ciutadans paguem cada vegada més i el PP ens retalla cada vegada més drets”.
Els socialistes demanen a l'Ajuntament que avalue i estudie la possibilitat d'aplicar mesures compensatòries per a les persones que no puguen pagar-ho com va a fer la Generalitat de Catalunya i que, en el cas d'Algemesí, supera el miler de malalts.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada