dimecres, 31 de juliol del 2013

LA POLICIA LOCAL DE SUECA PARTICIPA EN LA CAMPANYA DE LA DGT PER A VIGILAR EL CONSUM D'ALCOHOL AL VOLANT


De les 185 proves realitzades, 14 van resultar positives

Així mateix, la Policia Local de Sueca ha intensificat els serveis preventius d’identificació i seguiment de fets delictius, com a conseqüència de la sèrie de robatoris que s’havien produït en el nucli urbà, i la resta del terme municipal.

La Policia Local de Sueca ha participat en la campanya nacional de la DGT que ha posat en marxa per a controlar el consum d’alcohol entre els conductors. Des del passat dia 9 fins al 15 de juliol, han sigut un total de 185 les proves realitzades. D’elles, 14 van resultar positives: 13 amb una taxa superior a 0,25 mil·ligrams per litre d’aire expirat, la qual cosa suposa una sanció administrativa, i una prova amb un resultat que comporta una responsabilitat penal.

Per a la regidora de Seguretat Ciutadana, Mª José Sarrió, “la seguretat de les persones és el més important. Hem de seguir conscienciant-nos que no hem d’agafar el cotxe si bevem, perquè l’alcohol continua sent un dels principals causants dels accidents".
Així mateix, la Policia Local de Sueca ha intensificat en les últimes setmanes els serveis preventius d’identificació i seguiment de fets delictius, com a conseqüència de la sèrie de robatoris que s’havien produït en el nucli urbà, i la resta del terme municipal, i que van despertar una xicoteta alarma social. Esta intensificació del servei, unida a la important col·laboració ciutadana, va provocar que la Policia Local de Sueca aconseguira detindre el presumpte delinqüent autor de diversos robatoris en vivendes del municipi, al qual algun veí va aconseguir fotografiar en el seu intent de fugida enfilant-se per una façana.
Per a previndre este tipus de situacions, la Policia Local de Sueca oferix una sèrie de recomanacions a les persones que hagen de deixar les seues vivendes durant les vacances, com són: no deixar objectes de valor en la casa, com ara diners o joies. Es recomana acudir a entitats de crèdit on es fan càrrec d’este tipus d’objectes durant el temps que es desitge. En cas de no acudir a estes entitats, és recomanable fer un llistat dels objectes junt a inscripcions o números de sèrie que dificulten la seua venda. A més de les alarmes i reixes de seguretat, si és possible, també és important instal·lar un rellotge programable que encenga i apague llums, televisions o ràdios, o deixar il·luminat porxes o patis, la qual cosa simularia l’estada de persones en el domicili. També és important no deixar les claus en llocs com ara bústies, i sí entregar-les a familiars o amics que acudisquen a la llar a arreplegar el correu o a donar mostres de normalitat. També és recomanable no divulgar que s'absentaran del domicili, ni deixar proves evidents (missatges en el contestador, notes avisant del seu retorn, etc) i molt menys a desconeguts. També s’aconsella que els inquilins avisen la policia en cas de veure gent estranya rondant per portals o urbanitzacions i que, en cas de trobar-se amb la porta del domicili oberta, criden als agents abans d’entrar.
Si es troba en el domicili, és molt important no deixar entrar a desconeguts a l’immoble. Per a evitar-ho, és important usar forrellats de cadenes en les portes, tant per a evitar l’accés mentres s’adorm o quan no s’és conscient, com a l’obrir la porta després de la crida d’algú desconegut. És fonamental exigir acreditació als representants de serveis com ara l’aigua, la llum, el gas, etc., i també no acceptar revisions o serveis que no s’hagen sol·licitat, ja que podrien ser, tant un robatori directe, com una estafa a través de firmes. Per a això, cride per telèfon al servei per a confirmar la visita o els detalls. Per a finalitzar, si es va a eixir del domicili, és important tancar la porta amb clau (de forma completa) i no sols amb l’esvaró, ja que l’entrada així seria molt més complicada.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada