dimecres, 16 d’octubre del 2013

SUECA ORGANITZA LA III CAMPANYA D´EDUCACIÓ AMBIENTAL PER A ESCOLARS “AGREGAT A LA NATURA”



 La Regidoria de Medi Ambient de l’Ajuntament de Sueca ha posat en marxa la tercera edició de la Campanya d’Educació Ambiental “Agrega't a la Natura”, que s’ha iniciat este matí i es prolongarà fins al 28 d’octubre. En ella, alumnes de tots els col·legis de Sueca, El Perelló i Mareny de Barraquetes, i del Centre d’Educació Especial Miquel Burguera, aprendran, entre altres qüestions, a respectar el medi ambient a través de la importància del reciclatge, la necessitat d’estalviar aigua i energia i, com a novetat destacada enguany, la importància de la biodiversitat i del consum responsable.

Estem encantats de realitzar esta Campanya per tercer any consecutiu i comprovar l’interés que demostren tots els col·legis. L’objectiu és educar els xiquets i xiquetes jugant. Hem triat este lloc, la placeta del Santísim Crist, junt al Mercat Central, perquè considerem que és un lloc segur per a realitzar estes activitats i perquè entre elles s’inclou una denominada 'Compra en trellat' que es realitza en el Mercat. Enguany s’ha optat per treballar molt el tema de la terra, la biodiversitat de les plantes. També realitzarem jocs educatius amb preguntes i respostes, i mímica. I també aprendran a reciclar i a fabricar jocs de taula a casa”, ha assenyalat la regidora de Medi Ambient, Manoli Egea. “L’objectiu fonamental és conscienciar els xiquets des de xicotets i, d’esta manera, que influïsquen en el comportament dels pares, dels adults”, en paraules de l’alcalde de Sueca, Salvador Campillo.
Enguany, com a novetat, l’equip que realitza la Campanya es desplaçarà fins als col·legis del Perelló i Mareny de Barraquetes. “Considerem molt més pràctica esta mesura que mobilitzar tots els alumnes com en anteriors ocasions i que perden més temps en desplaçaments”, en paraules d’Egea.
En la tercera edició d’esta Campanya, a part de treballar la gestió de residus per a recolzar l’educació ambiental que s’impartix en les escoles, es tractarà la importància de la biodiversitat i de la seua conservació a través del cultiu de plantes aromàtiques, amb la idea de fer una jornada posterior de plantació en la Muntanyeta dels Sants o un altre paratge natural de Sueca.

Estos són els seus objectius:
Fomentar hàbits respectuosos amb el Medi Ambient que es complementen amb l’educació ambiental que s’impartix en els col·legis.

Definir pautes per a viure d’una manera responsable amb el Medi Ambient, tractant la problemàtica de l’ús del plàstic.

Crear l’hàbit de cuidar una planta diàriament per a despertar l’interés cap a la Natura.

Conscienciar de la importància de respectar la flora i fauna autòctones i evitar la seua desaparició.

Prendre consciència de la problemàtica del calfament global i intentar pal·liar els problemes que produïx el diòxid de carboni en l’atmosfera.






Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada