dimecres, 16 d’octubre del 2013

LA REGIDORIA DE SANITAT I PREVENCIÓ COMUNITÀRIA DE SUECA OFERIX UNA CONFERÈNCIA SOBRE “ESTILS DE VIDA SALUDABLES”


L’Ajuntament, amb la col·laboració de l’Hospital de la Ribera, continua oferint este tipus de xarrades d’interés per als ciutadans durant els pròxims mesos

La Regidoria de Sanitat i Prevenció Comunitària de l’Ajuntament de Sueca, amb la col·laboració de l’Hospital de la Ribera, continua oferint al llarg d’este any una sèrie de xarrades amb l’objectiu d’informar els ciutadans sobre prevenció i promoció de la salut. Ahir a la vesprada, va tindre lloc una conferència en el saló d’actes de la Casa de la Cultura sobre “Estils de vida saludables”, oferida pel metge d’Atenció Primària del Centre de Salut de Sueca, Heliodoro Ibáñez Bargues, en la qual es va parlar sobre les malalties que provoquen més morts en el nostre entorn, com són les de l’aparell circulatori (infarts, angines de pit, embòlies, etc...), tumors i malalties de l’aparell respiratori. També va explicar quins són els factors de risc i de protecció front a elles. “Un estil de vida saludable és absolutament necessari per a previndre malalties que ens ocasionen una major prevalença i incidència de mortalitat; fonamentalment, per a previndre els factors de risc cardiovascular”, en paraules del doctor Ibáñez.


Els hàbits més importants que es van explicar en la xarrada a l’hora de previndre estes malalties són: deixar de fumar, una alimentació saludable, evitar l’obesitat, previndre la hipertensió arterial, evitar el sedentarisme, previndre la diabetis, controlar el consum d’alcohol, evitar l’estrés i practicar exercici.

“Tot el departament de Prevenció Comunitària estem molt contents per l’èxit d’afluència que va obtindre la xarrada d’ahir, ja que podem comprovar que els nostres esforços estan donant els seus fruits. Com en el curs passat, des d’esta Regidoria, amb la col·laboració de l’Hospital de la Ribera, continuarem oferint, durant els mesos d’octubre, novembre i desembre, este cicle de conferències que considerem molt interessants per als ciutadans. Estan dirigides a tota la població, de totes les edats, i per això tractaran diferents qüestions relatives a la promoció de la salut, com ara quines són les ferramentes per a previndre les caigudes en ancians, com es realitzen uns primers auxilis o com hem d’alimentar-nos de forma adequada”, en paraules de la regidora de Sanitat i Prevenció Comunitària, la doctora Josefa Juan.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada