divendres, 11 d’octubre de 2013

SUECA CELEBRA EL DIA MUNDIAL DE LA SALUT MENTAL  Amb motiu de la celebració del Dia Mundial de la Salut Mental, la Fundació Santos Andrés, Santiago i Miguel de Sueca, que atén persones amb malaltia mental, junt a l’Associació de Familiars i Malalts Mentals Ribera Baixa (AFEM RB), han organitzat una sèrie d’actes amb l’objectiu principal de defendre els drets d’estes persones.
La III Marxa del Dia de la Salut Mental en Sueca es va iniciar ahir dijous 10 d’octubre en les instal·lacions de la Fundació i va recórrer els carrers de Sueca fins a arribar a la plaça de l’Ajuntament. Allí, diversos usuaris, tots ells persones amb malaltia mental, han llegit un manifest en defensa dels seus drets i per a donar a conéixer a la resta de la societat la necessitat de “reflexionar i buscar un nou model de societat en què tots comptem per igual, sense complexos ni etiquetes”.

En la lectura del manifest, han volgut estar presents representants del govern local, com ara l’alcalde, Salvador Campillo; la regidora d’Acció Social, Pilar Moncho; i la regidora de Polítiques d’Igualtat, Mª José Sarrió. “Amb esta marxa reivindicativa, i este manifest, feu una crida en pro d’una salut mental sense carències, a institucions, mitjans de comunicació i administracions. Ja sabeu que esta administració local, l’Ajuntament, està al vostre costat sempre per a tot allò que necessiteu. Gràcies per esta marxa i per haver volgut acudir fins ací per a fer-nos partícips a tots”, en paraules de Salvador Camìllo, alcalde de Sueca.
Creiem legítim proposar solucions com ara: plans individualitzats d’atenció, desenvolupament i manteniment dels equips d’intervenció familiar, suport domiciliari i la creació d’equips multidisciplinaris, compostos per diferents perfils professionals que atenguen les persones amb malaltia mental i a les seues famílies. Caminem cap a una sensibilitat nova. Des d’una visió més global i amb una ment receptiva, podem construir entre tots una gran obra social i humana”, han exposat els participants de la Marxa en el manifest. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada