divendres, 11 d’octubre del 2013

EL MUMA D’ALZIRA ACULL L’EXPOSICIÓ “EXPRESSIONS DEL PATRIMONI. FOTOGRAFIES”


Es podrà visitar en el MUMA fins al 7 de gener de 2014

Dimarts que ve 15 d’octubre, a les 12:30 hores s’inaugura en Les Sales Temporals I – II del MUMA l’exposició itinerant: “EXPRESSIONS DEL PATRIMONI. Fotografies”, que la Direcció General de Cultura va encarregar a 32 fotògrafs valencians perquè, amb la visió particular de cada un d’ells, fotografiaren el treball de recuperació del patrimoni valencià dut a terme per la Generalitat.

En esta mostra, es poden apreciar distintes actuacions encaminades a la salvaguarda del patrimoni històric artístic de diferents localitats, tractades per cada autor de distinta manera, ja que cada una ha tingut llibertat d’acció, aconseguint un efecte final de gran atractiu. D’una banda, el bé cultural intervingut i, d’un altre, l’atractiu de la fotografia segons cada artista.
D’esta manera, l’exposició unix les intervencions de restauració en diversos elements del patrimoni amb l’art de la fotografia, una innovadora manera de divulgar el valor cultural dels béns amb el que compta la Comunitat Valenciana, a través d’un variat repertori del patrimoni arquitectònic, etnològic, arqueològic i industrial.
Per mitjà de la visió de fotògrafs i artistes de reconegut prestigi podem apreciar imatges tan atractives i suggeridors com “El Pont de la Rambla de Celumbres” a Castellfort, de Francesc Jarque; “El Castellet de Carrícola”, en El Palomar, de Lluís Albert; “El Centre del Carme”, València, de Mateo Gamón; “El Molí de la Parra”, Llíria, de Juan Peiró; “El Castell de Dénia”, de José Penalba; “El Castell de Peníscola”, de Pepa Balaguer i Lluís Vicén; “Banys àrabs” de Torres Torres, per Alberto Adsuara; “Església parroquial de Sant Jaume Apòstol” de Villena, per Raúl Belinchón; o “El Real Col·legi Seminari del Corpus Christi”, de València, per Pepe Calvo, entre altres obres i autors.
En l’exposició hi ha obres seleccionades d’Alzira, a causa de les intervencions que es van dur a terme en ella i que, inclús, han sigut motiu de la imatge del cartell anunciador i de la portada del catàleg, com són les siluetes de les escultures pètries de les germanes Santa Maria i Santa Gràcia situades en els casalicis del “Pont de Sant Bernat”, l’autoria dels quals és de Guerrer i Ferrer, o també una fotografia de l’entorn municipal com l’emblemàtica imatge del “Monestir de la Murta”, de Sergio Belinchón.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada