divendres, 18 d’octubre del 2013

EL CAMÍ SOLIDARI ARRIBA A SUECA


Víctor Cerdá recorre des de fa un mes tota la província de València, 1.800 quilòmetres, per a ajudar a la Federació Espanyola de Malalties Rares

 El Camí Solidari per les Malalties Rares ha passat hui pel nostre municipi, un dels últims que visitarà abans de finalitzar dissabte que ve en la ciutat de València. Víctor Cerdá, un brigadista forestal d’Imelsa, s’ha proposat recórrer a peu, en 30 dies, 1.800 quilòmetres, visitant els 266 pobles que conformen la província de València. Esta gesta esportiva d’ultradistància, mai realitzada fins al moment, té un marcat caràcter solidari perquè, amb ella, es pretén ajudar a la Federació Espanyola de Malalties Rares (FEDER), que agrupa les famílies afectades per una d’estes patologies, fent visibles les seues necessitats comuns i proposant solucions per a millorar la seua esperança i qualitat de vida.


Un grup de persones, a títol personal i com a membres de clubs esportius de la ciutat, s’han unit a Cerdá en la seua arribada a Sueca. Pel carrer Cullera ha fet la seua aparició en la plaça de l’Ajuntament on un gran nombre de ciutadans li ha rebut amb calorosos aplaudiments. A més, li esperaven en la porta de l’edifici consistorial els regidors d’Esports, Teresa Ribes; Acció Social, Pilar Moncho; Urbanisme, Enrique Vidal; Turisme, Manoli Egea; i Seguretat Ciutadana, Mª José Sarrió; els quals, ja en el saló de plens, li han fet entrega d’uns obsequis, entre ells una camiseta inèdita, dissenyada especialment per a ell, amb la inscripció “Sueca solidària” i un diploma acreditatiu del seu pas pel nostre municipi. “La recepció, amb tanta gent en la plaça, tants xiquets... ha sigut meravellosa i estic molt agraït i emocionat. Amb este Camí Solidari estem recorrent tots els pobles de la província de València per a dir que, a Espanya, existixen més de tres milions de persones que patixen alguna de les anomenades malalties 'rares', que no tenen finançament i investigació. I el que intentem és conscienciar la gent perquè els alts estaments intenten investigar i ajudar estes persones”, ha afirmat Cerdá.

L’equip CazaRettos “naix de la il·lusió i ferm compromís d’un grup de persones que, de manera desinteressada i altruista, vol donar a conéixer la malaltia de la Síndrome de Rett i, per extensió, de totes aquelles malalties 'rares' o, millor dit, poc freqüents. Per a això, mitjançant la participació en proves esportives d’àmbit nacional i internacional i, per descomptat, amb la creació de reptes esportius exclusius, com és este cas, es pretén difondre el fet que estes malalties existixen i que, darrere, centenars de famílies lluiten cada dia de forma anònima per una il·lusió, per una esperança i perquè siguen reconegudes com qualsevol altra malaltia”, en paraules dels organitzadors.

El Camí Solidari està patrocinat per la Diputació de València, a través d’Imelsa i València Terra i Mar, i amb el suport de la seua àrea de Benestar Social. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada