divendres, 18 d’octubre de 2013

EL PSPV DE LA RIBERA ALTA PRESENTARÀ AL·LEGACIONS AL PLA DE CONCA DEL XÚQUER


Fernando Pascual, secretari d’organització del PSPV Ribera Alta assenyala que les dites al·legacions seran presentades en tots els Ajuntaments de la comarca

 Dimarts passat els dirigents socialistes de la comarca de la Ribera Alta, encapçalaments pel seu secretari general, Robert Martínez, van dur a terme una reunió, a Alzira, en la que va estar present Francisco Rodríguez Mulero, secretari d’Aigua de la Comissió Executiva Nacional del PSPV-PSOE.
Entre els acords adoptats en la reunió Fernando Pascual destaca "el presentar al·legacions al Pla de Conca per a la sol·licitud de la concessió d’aigua en propietat de 30 hm3 " la finalitat de la qual no és una altra que dotar d’aigua de qualitat a les poblacions de la Ribera que en l’actualitat consumixen aigua amb elevats nivells de nitrats i pesticides. D’esta manera "els 250.000 veïns de la Ribera que es veuen afectats per esta problemàtica disposarien d’aigua en condicions per al seu consum".

Cal recordar que la situació actual fa que moltes de les localitats de la comarca no tinguen aigua en condicions, i en alguns casos, presentant valors superiors de contaminació als permesos per al seu consum per l’OMS, 50 mg. de nitrats per litre, la qual cosa la fa no apta per al seu consum, per exemple, en la població més vulnerable com són embarassades i lactants.
Un altre dels acords aconseguits en la reunió passa per posar-se en contacte amb les entitats ecologistes, ciutadanes i socials que també han criticat l’esborrany del Pla Hidrològic de Conca de la Demarcació Hidrogràfica del Xúquer per l' incompliment flagrant i sistemàtic de la Directiva Marco de l’Aigua (DMA); per a així tots junts intentar aconseguir que el nou Pla de Conca de Xúquer permeta mantindre el transvasament del Xúquer-Vinalopó des de l’assut de la Marquesa.
Pascual recorda que esta situació és el resultat dels reiterats incompliments del Partit Popular, que després de 18 anys de govern en la Generalitat, no han aconseguit consensuar i posar en pràctica normes i lleis que establisquen els paràmetres que s’han de seguir en matèria d’aigua, fent que els ciutadans de tota la comarca tinguen que consumir, en molts dels casos, i després de diferents anàlisis, aigua enverinada i perjudicial per al ser humà.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada