dimecres, 17 de juliol del 2013

EL DIVENDRES XUQUER VIU CELEBRA A ALGINET EL 8é SOPAR POPULAR I FESTA DE XÚQUER VIU AMB L'ACTUACIÓ DEL GRUP "URBÀLIA RURANA"


lliurament dels premis Aigua Clara i Tarquim Pudent

El divendres 19 de juliol Xúquer Viu celebra el VIIIé SOPAR POPULAR I FESTA DE XÚQUER VIU. Aquest any el sopar popular i festa tindrà lloc a la Plaça de la Constitució d'Alginet, a partir de les 22:00.
Sobre les 23:00 tindrà lloc el lliurament de la VIIIª edició dels Guardons de Xúquer Viu “Aigua Clara” i “Tarquim Pudent”; i, a continuació, gaudirem de l’actuació de "Urbàlia Rurana"
PREMI AIGUA CLARA 2013.

Aquest premi en l'edició de 2013 li ha sigut atorgat a la Fundació Nova Cultura de l'Aigua, impulsada entre altres per Pedro Arrojo i Antonio Estevan, impulsor també de Xúquer Viu. Graciela Ferrer o Francesc La-Roca formen part de la Fundació al nostre territori.
La Fundació Nova Cultura de l'Aigua (FNCA) està formada per un grup de persones d'Espanya i Portugal que promouen un canvi en la política de gestió d'aigües per aconseguir actuacions més racionals i sostenibles, a través del coneixement científic i amb sensibilitat social. La FNCA treballa per recuperar els ecosistemes aquàtics (fonts, rius, riberes, llacs, aiguamolls ...) que són la màxima expressió de la vida al nostre planeta. Defensa la recuperació del valor patrimonial, cultural, emocional, estètic i lúdic dels nostres rius en una societat que ha confós progrés amb negoci. Aquesta fundació, i Xúquer Viu amb ella, creu necessària una Nova Cultura de l'Aigua dirigida cap a la sostenibilitat ambiental i, per això, veu necessari introduir canvis profunds en les nostres escales de valors i en el nostre model de vida.
Al País Valencià, Xúquer Viu, és el màxim exponent d'aquesta nova concepció cap a l'aigua i la seua gestió.
PREMI TARQUIM PUDENT 2013
Aquest premi es decideix per votació popular dels assistents al sopar de Xúquer Viu. Aquest any els nominats per aquest premi són els següents:
- La Generalitat Valenciana i la Confederació Hidrogràfica del Xúquer, per la seua nefasta gestió en la resolució del problema de l'aigua potable a la Ribera. Les administracions responsables, estatal i autonòmica, no han complit amb les seues obligacions d'evitar el deteriorament dels aqüífers i de proporcionar aigua potable de qualitat.
- Junta Central de Usuaris del Vinalopó, l'Alacantí i la Marina Baixa. Presidida per Andrés Martínez, premi Tarquim Pudent 2011, és el màxim exponent del lobby de l'aigua d'Alacant. El seu màxim objectiu és fer-se amb la millor aigua del Xúquer per als seus negocis i per a l'especulació urbanística. Però sobre tot volen que l'aigua que es trasvase puga ser usada per a abastiment, per això reclamen una i altra vegada un nou transvasament des de Cortés de Pallàs o des d'Antella, mentre volem fer negoci venent l'aigua dels seus aqüífers, teòricament sobrexplotats, a la multinacional Danone.
- Miguel Arias Cañete, ministre d'Agricultura, Alimentació i Medi Ambient, exponent de la Vella Cultura de l'Aigua, que en l'any 2000 va dir que el Pla Hidrològic Nacional, s'aprovaria "per cojones" i que la seua tramitació seria "un paseo militar". És partidari de recuperar la política de transvases i grans obres hidràuliques. Continua afirmant, malgrat les evidències, que "hay agua para todos", insistint en la visió insostenible de deteriorament de les masses d'aigua.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada