dilluns, 21 de gener del 2013

RESPOSTA DEL GRUP MUNICIPAL COMPROMÍS PER SUECA DAVANT L'ANUNCI DEL TRENCAMENT DE LES NEGOCIACIONS AMB LES EELLMM DEL PERELLÓ I MARENY DE BARRAQUETES.



Davant l'anunci de Fos i Sanjaime del trencament de les negociacions per fer un nou conveni per a El Perelló i El Mareny de Barraquetes, tal i com s'aprovà per unanimitat en el Ple de Sueca de gener, COMPROMÍS vol manifestar el següent:
1. El nostre estupor per l'anunci en premsa del trencament, donat que este mateix dimecres vam estar reunides la nostra executiva i la del PSOE per tal d'avançar en un acord que fóra satisfactori per a totes les parts.
2. L'actitud obscura dels dos Presidents de les Entitats Locals Menors no ens sorprén en absolut, ja que sempre que se'ls ha requerit per part de l'Ajuntament de Sueca que aportaren documentació per tal de fer els expedients correctament s'han negat en redó a facilitar-la. I esta vegada tornen a fer el mateix.
3. Per què es neguen a presentar la documentació? Què amaguen darrere d'eixa negativa? No tenen els comptes clars? En què es gasten Fos i Sanjaime els diners públics? I el que és més important, en què pretenen gastar l'augment de finançament que reclamen? Aquest és el quid de la qüestió.
4. Els dos Presidents han tingut accés a tota la documentació que han sol·licitat en el passat, doncs se'ls ha facilitat durant la tramitació dels successius expedients de transferències anuals.
5. A hores d'ara no sabem com es distribueixen els pressupostos de les dos Entitats Locals Menors. Només tenim accés a un xicotet resum que no permet saber de forma fefaent de quina manera es gasten els diners que se'ls transfereixen. I, per tant, és impossible deduir d'eixe resum si les competències que porten estan o no ben finançades.
6. Des de COMPROMÍS mai ens hem oposat a una financiació justa, però tampoc hem acceptat ni acceptarem mai un percentatge imposat que no estiga justificat i que no compte amb els informes favorables dels tècnics de l'Ajuntament de Sueca.
7. Com a representants de Sueca, El Perelló i El Mareny lamentem l'actitud intransigent dels senyors Fos i Sanjaime, que prefereixen trencar les negociacions i anar al jutjat quan les coses no es fan exactament com ells volen. És a dir, quan no s'accepta la seua proposta del 75% sense cap informe econòmic ni jurídic que ho justifique.
8. En temps en els que des de l'Ajuntament estem fent tots un esforç per contenir el gasto i alhora poder cobrir les necessitats de la ciutadania, no s'entén la pretensió de Fos i Sanjaime d'augmentar de manera arbitrària el seu finançament. No es pot oblidar que, tot i que en els últims anys el pressupost de l'Ajuntament de Sueca s'ha reduït, les Entitats Locals Menors han vist augmentades les seues transferències any rere any, tal i com es pot comprovar consultant els pressupostos municipals.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada