dilluns, 21 de gener del 2013

PSOE D’ALZIRA EXIGIX LA REPROVACIÓ DEL MINISTRE WERT PER LA REFORMA INJUSTA DE L’EDUCACIÓ AL NOSTRE PAÍS


Isabel Aguilar
 La portaveu dels socialistes d’Alzira, Isabel Aguilar, considera que l’avantprojecte de la nova llei orgànica d’educació que està impulsant el ministre José Ignacio Wert, i que des de la seua difusió ha comptat amb el rebuig frontal de la comunitat educativa a tots els seus nivells, ha de ser retirat.
Segons Aguilar és una llei sense justificació, una llei partidista, ultra conservadora, neoliberal, cínica, sexista i centralitzadora, ja que es retallen fortament les competències de les comunitats autònomes, una característica que subratlla l’ideari absolutament centralista del Partit Popular.
Aguilar considera que esta reforma educativa recentralitza la política educativa amb mesures com l’increment de la definició de continguts, per part del govern central, limitant la capacitat per tal què cada territori puga fer la definició més idònia d’acord amb la seua realitat.
La dirigent socialista creu que esta és una llei que desconfia del professorat, d’ací l’obsessió per les avaluacions externes i revàlides. A més d’imposar els continguts i competències obligatòries, es dicten indicadors de rendiments i s’avaluen externament, alhora que és l’Administració qui controla i decidix l’elecció de les direccions dels centres.L’edilsocialista afirma que esta llei potència la diferenciació entre centres educatius públics i privats concertats, tornant a potenciar una doble xarxa que allunyarà molts xiquets i jóvens de la igualtat d’oportunitats. Una llei autoritària que pretén imposar el PP al preu que siga, per això no deixen espai real per a participar en el debat a les associacions professionals, sindicats, partits polítics, docents, estudiants, associacions de mares i pares interessades per l’educació. L’única opció que deixa oberta el PP és un pseudodebat a través del web del MECD.
Aguilar anuncia que el grup socialista presentarà una moció perquè es tracte en el pròxim ple de l’Ajuntament d’Alzira, perquè s’exigisca al Govern de Rajoy la retirada de l’avantprojecte de la Llei de Millora de la Qualitat Educativa i l’obertura d’un nou debat amb tots els sectors implicats, que permeta arribar a uns punts de trobada per a l’aprovació de les modificacions legislatives per a la millora de l’educació.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada