dimecres, 10 d’octubre del 2012

HOMENATGE A LA “SENYERA” EN LA FESTIVITAT DEL 9 D’OCTUBRE DE BENIFAIÓ



Un gran nombre de veïns van presenciar els actes organitzats per l’Ajuntament de Benifaió per a celebrar la festivitat del 9 d’octubre, Dia de la Comunitat Valenciana.
Cap a les 11:15 h la senyera va descendir des del balcó del consistori per a ser arreplegada pel portador, distinció que enguany ha recaigut en portaveu popular José Luis Monrabal.
Al so de les estrofes de l’himne de la Comunitat Valenciana interpretat pels músics de la Societat Artístico Musical de Benifaió, la senyera arribava fins al portador ambientada per 21 salves per a dirigir-se immediatament a l’església parroquial on un “Te Deum” rendia honors a la bandera.
Després de l’acte religiós ha tingut lloc la processó cívica presidida per la corporació municipal.
La senyera ha sigut trasllada fins a la confluència dels carrers Caballero i la Cruz on un xicotet monòlit assenyala el lloc per on va passar el rei Jaume I en la seua conquista per València. En este punt, i com ja és tradicional en este dia, l’alcaldessa de Benifaió i el regidor David Vilanova han depositat una corona de llorer en senyal de respecte i homenatge cap al rei Jaume I.
La processó ha continuat el seu itinerari fins a la Plaça Major on va tindre lloc la pujada oficial de la senyera al balcó de l’ajuntament.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada