dimecres, 3 d’abril del 2013

L'AJUNTAMENT DE L'ALCÚDIA DEMANA LA MODIFICACIÓ DE LA PRESCRIPCIÓ DE LES OBLIGACIONS DE LA GENERALITAT


La proposta de Compromís pretén evitar que es queden sense cobrar les persones amb ajudes reconegudes


Paco Sanz i Pasqual Ortega,
regidors de Compromís per l'Alcúdia 
 La Llei d’Hisenda Pública de la Generalitat Valenciana, estableix en el seu article 18 el termini de quatre anys per a la prescripció del dret al reconeixement, liquidació i pagament de les obligacions ja reconegudes o liquidades de la Generalitat.
Tot i que la presentació de documentació justificativa inicia un nou termini de prescripció, la generalització dels impagaments de la Generalitat, fan necessari l’adopció de mesures per a que els beneficiaris de les diferents ajudes i subvencions tinguen coneixement de la situació en que es troben les obligacions reconegudes per la Generalitat i de la forma de reclamació adient per tal d’evitar la prescripció dels seus drets respecte a aquestes.
Paco Sanz, regidor de Compromís per l'Alcúdia, va explicar que donats els freqüents impagaments de la Generalitat Valenciana, moltes persones o col·lectius amb ajudes o subvencions aprovades, perden "de facto" aquest dret quan passen 4 anys sense cobrar. Aquest termini torna a renovar-se, i per tant a mantindre el dret a percebre l'ajuda, amb la presentació d'una reclamació. El que ara es pretén és que siga la Generalitat la que "d'ofici" avise als perceptors quan falten 90 dies per al compliment dels 4 anys, de manera que puguen reclamar i conserven els seus drets.
La moció aprovada, amb l'abstenció del PP, demana a les Corts Valencianes que prenguen les mesures oportunes per a obligar a la Generalitat a comunicar la situació de manera prèvia a l’esgotament dels terminis de prescripció, senyalant la via de reclamació per a iniciar un nou termini de prescripció. L’objectiu final és evitar que els impagaments generalitzats de la Generalitat acaben generant un perjuí encara major als beneficiaris de les diferents ajudes i subvencions reconegudes.
Això seria possible amb la modificació de l’article 18 de la Llei d’Hisenda Pública de la Generalitat Valenciana, de manera que s’afegeix un nou apartat amb la següent redacció:
Amb caràcter imperatiu i previ amb 90 dies d’antelació respecte al compliment del termini de prescripció recollit en el present article, la Generalitat haurà de comunicar als creditors legítims o els seus drethavents, el temps que resta per a la prescripció i la forma en que poden presentar una reclamació que inicie un nou termini de prescripció."




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada