dimecres, 10 d’octubre del 2012

EL CENTRE APÍCOLA VALENCIÀ PRESENTA LA CASA DE LES ABELLES


 És el primer pas per engegar la "Ruta Valenciana de la Mel", que pretén mostrar tota la riquesa productiva i paisatgística que esdevé de l'apicultura

Què poden fer més de 80.000 abelles en l'interior d'una cabina de cristall? La primera resposta és mel, està clar, tot seguit ens venen al cap la resta de productes de l'eixam, polen, gelea reial, cera verge, propolis i, fins i tot, el verí, producte que és emprat per la medicina per a guarir diferents malalties del sistema nerviós i locomotor.
Eixa és la primera resposta, però no l'única. Des del día 11 d'octubre, la empresa valenciana Mieles Sala Higón, amb seu a Turís, posarà en marxa el Centre Apícola Valencià, de tal manera que  grups escolars i associacions, podran conèixer sense cap tipus de perill cóm treballen, es comuniquen i contribueixen a millorar el medi ambient un del insectes més prolífics i tafaners de la natura.
El Coordinador del Centre Apícola i director de la Fira Valenciana de la Mel, Carles Galletero, assegura que amb aquesta iniciativa "xiquets i majors podran fer una aproximació didàctica, a la vegada que divertida, al món de l'apicultura. Només volem que els pique la curiositat, per això, hem dissenyat estes vitrines de protecció, a la vegada que hem establit una àrea expositiva amb més de 90 metres quadrats de panells i una aula audiovisual amb moltes sorpreses".
La activitat tindrà lloc al magatzem de la empresa Mieles Sala Higón, motiu pel qual els visitants podran visitar tot el procés de elaboració de la mel, des que arriba en bidons fins que s'expedeix en pots de vidre aptes per al consum.
Es tracta del primer pas per a la posada en marxa de la "Ruta Valenciana de la Mel", un itinerari que pretén mostrar tota la riquesa productiva i paisatgística que esdevé de l'apicultura, i què s'acabarà d'arrodonir amb la posada en marxa del Museu Valencià de la Mel, a Montroi, l'any vinent.
Del 9 al 11 de novembre, es durà a terme a Montroi, la Fira Valenciana de la Mel, com és habitual fa disset anys.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada