dimecres, 10 d’octubre del 2012

EL PSOE D´ALZIRA RECLAMA EN EL DIA MUNDIAL DE LA SALUT MENTAL, IMPULSAR L´ESTRATÈGIA DE SALUT MENTAL DEL SISTEMA NACIONAL DE SALUT


Amb les retallades indiscriminades del Govern del Partit Popular i el Sr. Rajoy s’està posant en risc allò que s’ha aconseguit”


El secretari d’organització dels socialistes d´Alzira, davant de la celebració de dia mundial dels malalts mentals considera necessari instar el Govern de Rajoy a impulsar l’actual Estratègia de Salut Mental del Sistema Nacional de Salut, sobretot pel que fa a l’impuls als centres i unitats de psiquiatria en tot el territori i a la potenciació de l’atenció integral i la continuïtat de les cures, amb l’objectiu de continuar afavorint la qualitat de l’assistència que es presta a estos malalts i la cohesió del sistema.
El dirigent socialista ha manifestat la seua preocupació perquè ara, amb els retalls indiscriminats que està fent El Govern del Partit Popular i el Sr. Rajoy s’està posant en risc allò que s’ha aconseguit, fins al punt que alguns pacients poden veure limitat el seu dret a rebre atenció social o sanitària. Açò suposaria un greu deteriorament de la salut d’estes persones, i en molts casos, una condemna de l’exclusió social.
Pascual recorda que va ser l’anterior Govern socialista qui va apostar per millorar l’atenció de la salut mental a Espanya, situant-la com un dels objectius estratègics del Ministeri de Sanitat i Política Social.
Segons Pascual una bona manera de commemorar este dia seria que el Partit Popular i Rajoy, es comprometeren a continuar millorant la coordinació i l’atenció sociosanitària als pacients, el reforç de les tasques de prevenció i de sensibilització social per a reduir l’estigma que patixen estos malalts.
El responsable socialista considera fonamental incrementar els esforços per a aconseguir que la integració a través de l’ocupació siga una oportunitat real per a les persones amb trastorn mental. Per a abordar estos problemes fa falta un compromís i una implicació del sector salut, però també, de forma especialment rellevant, del Govern de la Generalitat, així com dels sectors econòmics, educatius. Però sobretot fa falta la voluntat d’un govern que no retalle en l’atenció d’estos malalts.
Segons els socialistes d´Alzira, quan es parla de trastorns mentals, es fa referència al pensament humà i totes les seues funcions, les quals poden afonar-se, com un castell d’arena i veure’s afectades per diferents malalties que poden aparéixer en qualsevol moment de la vida, des que som xiquets fins a la vellesa.
Pascual afirma que cap de nosaltres és immune als trastorns mentals, no importa en quin país visquem o si som rics o pobres. Per això hui amb la celebració del dia mundial de salut mental és necessari reivindicar que les persones que patixen trastorns mentals, neurològics, esquizofrènia, Alzheimer, epilèpsia, alcoholisme i depressió, no han de patir els retalls del Govern del Partit Popular perquè ells no són els culpables de la crisi.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada