dimarts, 9 d’octubre de 2012

JOVES SOCIALISTES RIBERA DEL XÚQUER REIVINDICA EL FET DE SER VALENCIANS FRONT EL MODEL CENTRALISTA DE LA DRETA


L’organització socialista posa en valor la tasca feta en els primers anys de la democràcia per a extendre el  dret d’autogovern dels valencians.


Joves Socialistes Ribera del Xúquer llança una campanya en honor del Dia del País Valencià, el 9 d´octubre, per a defensar el caràcter de ser valencians i dels fets que han fet possible aconseguir reptes com a poble. Amb el hastag #SomValencians, volem fer al llarg d´aquest dia un homenatge per allò aconseguit i per a reivindicar més autonomia, més valencià, més finançament i més Estat del Benestar
El Secretari de Política Lingüística comarcal, Àlex Morales afirma que “els valencians i les valencianes hem de reivindicar la nostra identitat com a poble, i la nostra identitat ara per ara s'ha de centrar en que no ens furten el que tant ens ha costat aconseguir: l'autonomia.”
Morales considera que “la crisi econòmica ha reduït les partides de cultura i promoció del valencià. El PP viu de beneficis, i així subsisteix. No creu en el valencià, no creu perquè no li beneficia, el margina perquè no li importa, volen castellanitzar el País Valencià.”
Hui, 9 d'Octubre els valencians i les valencianes ens hem de sentir orgullosos com a poble, però també hem de reivindicar la nostra autonomia, la nostra llengua, la nostra cultura i la nostra idiosincràsia.”, sentencia el responsable de política lingüística socialista.
Per l´altra banda, el Secretari General comarcal, Ricard Bono reivindica que “el fet de ser valencians és un plus important per a defendre els progressos per a la extensió del nostre autogovern i del desenvolupament del territori. A més, cal recordar que feia quasi tres segles que el centralisme ens va llevar les nostres institucions i les nostres lleis per a portar els nostres reptes com a poble.”
Bono creu que “en moments de crisi política i econòmica al nostre País, cal emprendre una alternativa que puga donar espenta a la precària situació que vivim i, sobretot, els joves, ja que la pèrdua d´oportunitats i l´augment de la desigualtat entre els ciutadans i les ciutadanes està minant la cohesió social per la irresponsabilitat de la dreta que ens està governant durant aquests 17 anys. A més, aprofitem per a fer una crida a tota la joventut de la comarca per que lluite pel seu futur i es manifeste per tindre un País amb més autonomia, més valencià, més oportunitats i més drets per a les persones.” 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada