dijous, 6 de setembre del 2012

LA 23a MOSTRA INTERNACIONAL DE MIM DE SUECA MANTÉ LA QUALITAT DE LA SEUA PROGRAMACIÓ I ELS PREUS A PESAR DE LA PUJADA DE L’IVA DEL GOVERN QUE AFECTA EL SECTOR DE LES ARTS ESCÈNIQUES




Un festival de qualitat obert a tots i pensat per a un public jove entre 14 i 94 anys


Ahir va tindre lloc la presentació als Mitjans de comunicació de la 23a Mostra Internacional de Mim de Sueca en l’habitual escenari de la Muntanyeta dels Sants de Sueca.
Segons va explicar el diputat nacional de Compromís de Sueca Joan Baldovi “Són mals temps per a la cultura, esta mateixa setmana s’ha posat en marxa l’IVA per a la cultura que li pegarà una punyalada a traïció a un fet que dóna de menjar a molta gent i als ciutadans ens dóna de menjar al nostre esperit. Enguany es produïx el miracle que institucions com a Bancaixa continuen apostant per este festival i això vol dir que és una aposta segura que col·loca Sueca i al País València en el món”.
La Fundació Bancaixa fa 20 anys  que acompanya com a patrocinador aquest festival que, segons paraules del representant de la fundació, Josep Catalunya, “ens ha permés ser testimonis privilegiats d’una trajectòria que consolida el festival sempre acompanyat del màxim prestigi i que s’ha convertit en un clar exemple de com hi ha espai en el món de la cultura fora del circuit de les grans capitals”.
Enguany el festival continua tenint el mateix nivell de qualitat artística que ha tingut sempre, contínua sent eixa finestra de possibilitats escèniques que sempre té el teatre de gest que podrem veure en espais tancats o en teatres arreglats com el poliesportiu cobert de Sueca, espectacles de carrer i en espais no convencionals.
La mostra comptarà amb un total de 19 companyies entre les quals es troben sis companyies de circ que presentarà l’associació de professionals del circ de la Comunitat Valenciana que han triat el festival per a donar a conéixer la seua cartera de produccions a programadors, gestors culturals i a la premsa. D’aquestes 19 companyies, quatre són internacionals, cinc són de la resta de l’Estat i 10 són valencianes.

Abel Guarinós
El festival, que naix a la Ribera Baixa, intenta expandir-se a tota europa. Segons explica Guarinós, “des dels nostres orígens valencians potenciem aquelles companyies internacionals que tenim ací com Visitants de Vila-real o Maduixa Teatre de Sueca, aquelles companyies nobels que tenen coses que dir com per exemple Decopivolta teatre o la Monda Lironda que tenen la singularitat de crear espectacles per a bebés de més de 9 mesos i xiquets de menys de cinc anys.
La 23a Mostra de Sueca contínua tenint la classe magistral que sempre obri el festival i el taller d’enguany compta amb la participació de 15 espectadors del Mim de Sueca i contornada que durant dos dies treballaran amb la directora Alicia Herrero i la resta de dies els podrem veure a la sala d’exposicions treballant dins d’unes escultures cubs on acabaran tot el procés creatiu.
La Mostra comptarà amb un total de 51 representacions en cinc dies en algunes ocasions en horaris simultanis i en horaris de maxima audiència el divendres i dissabte que són els dies que el festival compta amb nombre més gran de públic
A més de la programació oficial hi ha un apartat Off que organitzen els pubs, associacions i col·lectius i que comptarà amb set companyies de teatre o actors entre els quals està l’estrena del monòleg d’Eugeni Alemany, un suecà nascut en Lluna Plena Teatre i que va estar en el programa del Gran Wayomin “Caiga qui Caiga” , o “Trau la llengua” de Canal 9 i que ara apareix amb el monòleg, “parlar sense acritud”.
Enguany la mostra també comptarà amb dos grups de música i un festival de cine de baix pressupost, el cinema internacional de merda (CIM) amb el que s’identifica el festival de curts suecans de baix presupost. Hi ha un taller de grafitis organitzat pel consell de la joventud perquè, segons explica Guarinos, “també és important que la joventut s’integre dins del festival. Des de l’ajuntament s’esta fent una campanya d’oci alternatiu durant tot l’any i dins d’eixa campanya hi ha activitats com dissabtes d’oci i una d’elles és el taller de grafitis i s’aprofita el marc del festival per a fer un grafitti en la plaça de l’ajuntament”.
Guarinos va destacar en la seua intervenció que “enguany tenim un festival de qualitat obert a tots pensat sobretot per a un públic jove entre 14 i 94 anys però també hi ha coses per a públic familiar”. L’edició d’enguany es manté a preus populars. Segons va explicar el director de la Mostra, “hem abaixat un euro que no és molt però és la nostra manera de dir no vos desenganxeu del festival. El Festival, o és imprescindible per als espectadors o no té cap sentit i una manera de fer-ho imprescindible és vendre-ho bé”.
Per la seua banda l’Alcalde de Sueca Salvador Campillo va destacar la importància d’este festival que fa possible que Sueca visca uns dies de sentiment, de màgia i de colorit pels seus locals i pels seus carrers i que “posa al nostre poble al capdavant del panorama cultural a nivell nacional i internacional”.         

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada