dimecres, 5 de setembre de 2012

CONCLOUEN LES OBRES DE MILLORA DEL COL·LEGI CARRASQUER DE SUECA


L’Ajuntament de Sueca va iniciar el passat mes de juny una sèrie d’obres, valorades en 140.000 euros, per a millorar la situació de l’edifici del col·legi públic Carrasquer i, per tant, la seguretat i benestar dels alumnes. " Per  la situació en què ens trobàvem, i davant de la falta d’actuacions i solucions per part de la Conselleria, des de l’Ajuntament vam prendre la decisió d’escometre estes obres necessàries durant l’estiu, a fi que l’inici del curs es produïra amb normalitat. Els operaris han treballat durant estos mesos, inclosos caps de setmana, i s’ha contractat més personal per a les labors de neteja i trasllat de mobles, una vegada acabades les obres. No obstant això, volíem que el curs començara amb absoluta normalitat i, per este motiu, hem demanat a Conselleria que autoritze l’inici de les classes dos dies després del que estava previst”. ha assenyalat la regidora d’Educació, Raquel Tamarit.
Durant els últims mesos, els operaris han treballat en la coberta de l’edifici per a fer-la ignífuga; i han substituït el fals sostre fix existent en les aules i passos objecte de l’actuació, tots en la primera planta, per un fals sostre acústic modulat i desmuntable. En la façana, s’ha substituït la fusteria exterior de les aules de la planta primera per l’oxidació de les peces. S’ha substituït per una fusteria d’alumini anoditzat i doble envidrament amb cambra de buit, encara que sempre mantenint la tipologia i dimensions de les peces originals. Amb això s’aconseguix una millora de les condicions acústiques i tèrmiques de l’edifici, així com l’estalvi d’energia utilitzada per a la calefacció. S’ha reforçat el forjat de la planta primera en les zones de pas i aules, amb l’objectiu d’augmentar la integritat del mateix i garantir la fiabilitat estructural i comportament al servici del forjat, arran de l’estudi realitzat per l’Institut Tecnològic de la Construcció de la Comunitat Valenciana (AIDICO), aconseguint una millora en la sensació de confort de l’usuari. A més, s’està instal·lant una nova escala d’evacuació a fi d’augmentar la seguretat i complir amb les vigents normatives quant a l’evacuació dels ocupants. L’escala s’està col·locant en la part exterior de l’edifici junt a la fatxada que recau al pati interior, i servirà per a l’evacuació dels alumnes de la planta primera.
A més, la Conselleria d’Educació ha instal·lat una nova aula prefabricada que farà de menjador, amb la qual cosa s’aconseguix que els alumnes amb mobilitat reduïda puguen fer ús del servici i es guanya una aula en l’edifici principal, com la direcció del centre venia reivindicant”, en paraules de Tamarit.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada