dimecres, 7 de maig del 2014

MARC JOVANI I ROCÍO PIRIS GUANYEN LA COPA D’ESPANYA DE CATAMARANS 2014 EN AIGÜES DE CAMBRILS.

L’equip del Club Nàutic de Cullera es va mostrar imbatible des de la primera jornada de proves ocupant la primera posició en quatre de les sis mànegues disputades en el campionat.

Marc Jovani i Rocío Piris. Foto: CN Cambrils
Els regatistes valencians van liderar el campionat en la classe Hobie Cat 16.
L’equip de la Universitat Politècnica de València format per Juan Antonio Llabres i Ana Tomás va ocupar la segona posició del campionat. El tercer lloc va ser per a Jacobo Miguel del Club Nàutic de Dénia.

La Setmana Catalana de vela ha comptat durant els passats 2 al 4 de maig amb la celebració de la Copa d’Espanya de Catamarans i el Campionat de Catalunya de 29er, 420 i Europe.
En la Copa d’Espanya de Catamarans, han participat 4 classes amb 46 embarcacions i 74 regatistes procedents de tota Espanya.

Condicions de vent fort.

La competició no es va poder celebrar el primer dia a causa del fort vent constant de 18-20 nucs amb ratxes de 25-27 nucs que va afectar el camp de regates, però es van poder completar les proves entre el dissabte i diumenge.
Durant la primera jornada del divendres, amb una eixida prevista a les 12 hores, els regatistes van estar esperant una millora de les condicions però finalment el comité de regates va decidir suspendre les proves.

Segona jornada de regates amb totes les classes competint

La platja del Regueral tènia un aspecte diferent de l’habitual amb tots els catamarans preparats per a l’inici de la Copa d’Espanya 2014.
Durant la jornada del dissabte, caracteritzada per forts vents constants de 16-17 nucs amb ratxes de 20-22, l’equip del Club Nàutic de Cullera format per Marc Jovani i Rocío Piris va liderar la prova ocupant la primera posició en les tres mànegues realitzades.
L’equip del Club Nàutic de Cullera ELECAR2001, format per Serafín Sanz i Arturo Beltrá del Real Club de Regates d’Alacant, a pesar de l’incident ocorregut en la primera prova, va ocupar la quinta posició del campionat. L’equip del CNC va bolcar la seua embarcació omplint el pal d’aigua el que els va obligar a tornar a terra sense poder acabar la primera mànega.
Segons explica l’equip Jovani-Piris, “en la primera mànega, vam fer una bona eixida, el catamarà va respondre molt bé, i vam mantindre la primera posició. En la segona mànega no vam fer una bona eixida, però en la segona cenyida vam decidir fer el bord per l’esquerra i amb una bona velocitat i orsada vam aconseguir arribar a la boia de sobrevent primers, aconseguint finalment la primera posició. En l’última mànega l’equip Llabres-Tomás va aconseguir molt avantatge, vam decidir utilitzar el bord contrari arribant a la ultima cenyida molt junts, però després d’uns quants encreuaments de virada ens vam posar en primera posició i vam aconseguir la mànega”.

Jornada de diumenge

Durant l’última jornada de regates es van poder celebrar totes les proves en totes les classes encara que les eixides es van realitzar més tard del previst a causa d’un canvi de direcció del vent que finalment es va estabilitzar en 14 nucs.
La jornada del diumenge decidiria quien es portava la Copa d’Espanya. L’equip del Club Nàutic de Cullera, després dels tres primers llocs del dissabte ja comptava amb un cert avantatge.
Segons explica l’equip de Cullera, “el camp era inestable, hi havia zones de mes vent i inclús rols d’uns 10-15 graus. La primera mànega vam eixir bé però la primera embarcació estava a molta distància. Durant la segona popa teníem una velocitat superior a la del primer catamarà, arribant quasi a tocar-lo, arribem molt junts a la meta i finalment aconseguim la segona posició. En La segona mànega l’equip de Llabres-Tomás va eixir amurat a babord passant per davant de tots, però en la segona cenyida aconseguim avançar-los i mantindre la primera posició. La ultima mànega vam fer una eixida molt bona, però com ja sabíem que érem campions ens vam arriscar en la decisió d’anar pel costat contrari a la resta de la flota, aconseguint la segona posició.
L’equip format per Marc Jovaní i Rocío Piris del Club Nàutic de Cullera ha liderat les proves més importants celebrades durant 2013-2014, adjudicant-se el Campionat d’Espanya 2013 i el Campionat Autonòmic de la Comunitat Valenciana del 2013 i 2014 a més de la Copa d’Espanya 2014 del passat cap de setmana.